Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Overblik: Her er andelsboligforeningerne med swap-problemer

I de senere år er en række andelsboligforeninger havnet i alvorlige økonomiske problemer. Årsagen har ofte været de såkaldte swap-aftaler, som har resulteret i at andelsboligforeningerne er blevet alvorligt forgældede.

På andelsportal.dk har vi løbende fulgt flere at sagerne mellem andelsboligforeningerne og realkreditinstitutterne. Andelsboligforeningerne er i så håbløse økonomiske situationer, at de forsøger at likvidere sig selv. Dette har medført retssager mellem andelsboligforeningerne og realkreditinstitutterne. Du får her en oversigt over de andelsboligforeninger, der har problemer med swap-aftaler, og de artikler vi har bragt om dem på Andelsportal.dk.

Hvad er en renteswap?

Når en andelsboligforening indgår en aftale med et realkreditinstitut eller en bank om at bytte renter. Aftalen om renteswap kan løbe i op til 30 år (ligesom et realkreditlån). Renteswap indgås typisk, hvor en andelsboligforening har en lav, men variabel rente, der byttes til højere, men fast rente. Hensigten med disse aftaler har ofte været at lette andelsboligforeningens økonomi de første år efter at lånet blev etableret. De sager, der lige nu volder en lang række andelsboligforeninger problemer, er indgået i midten af 00’erne. På dette tidspunkt troede man at renten ville stige, men renten faldt, hvilket resulterer i at renteswappen bliver negativ.

AB Bangsbohus

AB Bangsbohus

Andelsboligforeningen Bangsbohus, som er beliggende på Frederiksberg, har i flere år befundet sig i et retsopgør med deres kreditor Danske Bank. A/B Bangsbohus har forsøgt at få erklæret foreningen konkurs grundet store økonomiske problemer. Danske Bank eftergav swapaftalen, nedsatte kassekreditten en anelse og hjalp med noget vedligeholdelsesefterslæb til en samlet værdi på mere end 60 mio. kr. A/B Bangsbohus kan dermed fortsætte som andelsboligforening.

Andelshavere: 75 Kreditor: Danske Bank

Læs mere om sagen:


AB Duegaarden

AB Duegården

Andelsboligforeningen Duegården, som er beliggende på Frederiksberg, har begæret sig konkurs og har en af de mest omtalte swapsager. Boligforeningen venter nu på, at deres sag bliver afgjort i Højesteret i foråret 2016.

NB: AB Duegården er ikke længere en andelsboligforening. Foreningen er opløst

Andelshavere: 133 Kreditor: Nykredit

Læs mere om sagen:


AB Doktorparken

AB Doktorparken

I AB Doktorparken, som er beliggende i Hobro, har tre andelshavere indgået forlig med Nykredit efter at boligforeningen begærede sig konkurs. De resterende beboer er fraflyttet og har mistet deres indskud.

Andelshavere: 3 (tidligere 12)  Kreditor: Nykredit

Læs mere om sagen:


AB Engskoven

AB Engskovens 22 andele er beliggende i Skødstrup. Sagen mellem Engskoven og Jyske Bank skal for Højesteret 31.8.17 – 1.9.17.

Andelshavere: 22  Kreditor: Jyske Bank

Læs mere om sagen:


AB Klostergården

På Østerbro i København ligger AB Klostergården. Foreningen har begæret sig konkurs, men ejendommen er solgt og andelshavere fungerer nu som lejere. En ny huslejesag verserer.

AB Klostergården er nu opkøbt og andelshavere er blevet lejere

Andelshavere: 78 Kreditor: Nodea

Læs mere om sagen:


AB Doktorparken

AB Havnehaven Etape 2

I Vordingborg ligger AB Havnehaven Etape 2. Andelsboligforeningens 53 andelshavere forhandler med Realkredit Danmark om at indgå en aftale.

Andelshavere: 53  Kreditor: Realkredit Danmark


AB Hostrup Have

AB Hostrup Have er beliggende på Frederiksberg. Andelsboligforeningen husede mere end 600 andelshavere. AB Hostrup Have blev af Nykredit begæret konkurs.

Andelshavere: 646 Kreditor: Nykredit

Læs mere om sagen:


AB Istedgade 44-46 Eskildsgade 23

AB Istedgade 44-46, som er beliggende på Vesterbro i København, er i forhandlinger med deres kreditor Nykredit, da deres andelsboligforening er i likvidation.

Andelshavere: 11 Kreditor: Nykredit


AB Thurøvej 10-12

Andelsboligforeningen Thurøvej 10-12, som er beliggende på Frederiksberg får i øjeblikket behandlet deres sag om konkursbegæring med deres kreditor Nykredit.

Andelshavere: 16  Kreditor: Nykredit

Læs mere om sagen:


AB Thyra Danebod

På Frederiksberg ligger AB Thyra Danebod. Foreningens 93 andelshavere er i dialog med deres kreditor Nykredit om at finde en løsning.

AB Klostergården er nu opkøbt og andelshavere er blevet lejere

Andelshavere: 93 Kreditor: Nykredit

Læs mere om sagen:


AB Trylleskovparken

Andelsboligforeningen Trylleskovparken, som er beliggende i Solrød Strand, ønsker at få deres renteswap erklæret ugyldig. Sagen mellem Nykredit og Trylleskovparken har været for Høejesteret blandt andet i forbindelse med spørgsmål om forældelse. En kendelse forventes afsagt 4. april kl. 12.00.

Andelshavere: 44 Kreditor: Nykredit

Læs mere om sagen:


A/B Skovlunden

I AB Skovlunden, som er beliggende ved Esbjerg, er økonomien lige nu så dårlig, at foreningen har besluttet at ændre deres vedtægter for at imødekomme at nye andelshavere vil flytte til boligforeningen, da de har problemer med manglende boligafgifter fra dødsboer. Foreningen har et realkreditlån på 39 mio. kr. og en swap med en aktuel negativ værdi omkring 33,6 mio. Foreningen har haft flere møder med Nykredit – dog uden at finde en løsning.

Andelshavere: 22 Kreditor: Nodea


Der findes også andelsboligforeninger, der ikke er gået frem offentligt og har fortalt om deres swap-problemer. Disse fremgår ikke af denne liste.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 kommentarer

KØB ALDRIG ANDEL I KINGOSPARKEN, 2630. Det er vildt så meget deres ydelser kommer til at stige i fremtiden. KINGOSPARKEN, 2630 Taastrup, kunne blive den næste Hostrup Have…
Mvh. Per

Jeg tror I skal tjekke teksten på Hostrup Have. Den ser lidt sjov ud. Medmindre I naturligvis har ansat Snoop Dogg og han har en forkærlighed for den pågældende andelsforening… 🙂

Maria CarlsenMaria Carlsen

Hej Betina,
Tak for din kommentar og de skarpe øjne. Vi har rettet teksten til, så den er fri for volapyk. Det var desværre ikke Snoop Dogg, der havde været på spil, men derimod noget dummytekst, som havde sneget sig ind på siden.
/Maria – Andelsportal.dk

Viser 0 af 3 kommentarer