Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Omtumlet andelsboligforening har opløst sig selv

I det seneste regnskab har den gældsprægede andelsboligforening, AB Duegården, en gæld på over en halv milliard kroner. Foreningens lejligheder er usælgelige, og nu orker foreningen tilsyneladende ikke at kæmpe mere med Nykredit, foreningens pengeinstitut, og har opløst sig selv.

Krisen i en af Danmarks største andelsboligforeninger fortsætter og når nu nye højder. Andelsboligforeningen AB Duegården på Frederiksberg i København har i starten af juni 2013 valgt at opløse foreningen, bestyrelsen er fratrådt og tilbage står flere hundrede andelshavere i uvished om, hvad der kommer til at ske. I stedet er et advokatfirma trådt til. 

En halv milliard i klemme

På den anden side står foreningens bank, Nykredit, der finansierede Duegårdens stiftelse tilbage i 2007. Siden er ejendommens og lejlighedernes værdi styrtdykket, hvilket betyder, at foreningen har en gæld på over en halv milliard kroner, beboerne kan ikke sælge deres andele og Nykredit ønsker ikke at støtte op om en konkursbegæring, da pengeinstituttet har penge i klemme.

Men med bestyrelsens beslutning om at opløse AB Duegården skal Nykredit nu formentlig tage stilling til, om man vil tage ejendommen i pant og derigennem anvende den som udlejningsejendom, eller om man vil modarbejde Duegårdens opløsning.

Flertal opløser Duegården

Ifølge Fogedretten kan Nykredit tage foreningen som brugeligt pant, men dette er endnu uvist, om det sker.

AB Duegården har i længere tid kæmpet for en konkurs i håbet om at kunne komme ud af Nykredits økonomiske krav, hvorfor man nu har valgt at opløse foreningen. Foreningens opløsning blev stemt igennem på en ekstra generalforsamling den 4. juni 2013 med 90 stemmer for og 18 mod.