Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Engskoven taber swapsag i landsretten

Vestre Landsret har i dag frikendt Jyske Bank i en sag om renteswap. Selvom Landsretten mener, at banken har givet mangelfuld rådgivning og har erstatningsansvar i sagen med Engskoven, frikendes banken. Dette skyldes at andelsboligforeningen reagerede for sent og for upræcist.

Andelsboligforeningen Engskoven tabte i dag en sag om renteswap i Vestre Landsret til Jyske Bank. Vestre Landsret har dermed afgjort, at den lille andelsboligforening med 22 andelshavere er bundet af den aftale om renteswap, som blev indgået i 2006.

I en pressemeddelelse skriver Vestre Landsret: ”Landsretten har ved dommen frifundet Jyske Bank. Dette er en ændring af byrettens dom, hvor andelsboligforeningen fik medhold i, at den ikke var bundet af renteswapaftalen.”

For sene indsigelser

Andelsboligforeningen Engskoven tabte ikke sagen på grund af sagens kerne, som er dårlig rådgivning i forbindelse med etablering af swap-lån, men derimod fordi at andelsboligforeningen reagerede forsent, og fordi at dens indsigelser var for upræcise, fremgår det af dommen.

Årsagen til retssagen var et spørgsmål om beboerne i andelsboligforeningen var blevet godt nok rådgivet af banken omkring de risici, som det komplicerede lån indebar. Dette gav Landsretten Engskoven medhold i, men samtidig blev det fremhævet, at foreningen i mere end halvandet år havde kendt til manglerne ved renteswapaftalen uden at gå til banken, skriver Politiken.

Engskoven vil have sagen for Højesteret

Andelsboligforeningen har nu sammen med deres advokat Thomas Schioldan besluttet at forsøge, at få sagen for Højesteret, blandt andet fordi at Landsretten har givet dem medhold i, at bankens rådgivning på nogle punkter har været mangelfuld. For at få sagen for Højesteret skal det såkaldte Procesbevillingsnævn give en tilladelse til dette.

Til finans.dk udtaler formand for AB Engskoven, Jason Madsen: ”Vi er skuffede og chokerede”, og han tilføjer at andelsboligforeningen hele tiden har ventet at sagen først blev endelig afgjort ved Højesteret.

Jyske Bank ønsker ikke at udtale sig om sagen i henhold til deres kundeprincipper om ikke at udtale sig om kundeforhold eller verserende sager.

Du kan læse mere om Engskovens kamp med Jyske bank i artiklen: AB Engskovens renteswap-sag endelig for landsretten

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *