Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Derfor er andelsboligmarkedet mest attraktivt

Trods uro omkring andelsboligmarkedet er andelsboliger lige nu mere attraktive at investere i frem for ejerboliger. Ekspert begrunder blandt andet udviklingen med, at flere og flere ønsker at bosætte sig i storbyerne.

Den seneste tid har vi hørt om retssager med økonomisk usunde andelsboligforeninger, der er i overhængende fare for at gå konkurs. Det gælder for eksempel AB Duegården i København. Alligevel lader danskerne sig ikke skræmme af de negative historier om andelsboligmarkedet.

Faktisk viser undersøgelser, at andelsboliger er mere attraktive at investere i end ejerboliger på nuværende tidspunkt. Og ifølge Steen Winther-Petersen, formand for Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), skyldes denne tendens, at befolkningstætheden stiger i blandt andre København og Aarhus.

Interessen for at bo i de største byer stiger, og netop her ligger hovedparten af landets andelsboliger. På denne baggrund er det meget naturligt, at en del boligkøbere efterspørger andelsboliger. Så trods krise er andelsmarkedet pt. mere attraktivt end ejerboligmarkedet, siger han til Andelsportal.dk.

Søger fællesskabet

Som med alt andet kan man naturligvis både finde fordele og ulemper ved køb af en andelsbolig. For eksempel er det dyrere at optage et banklån til køb af en andelsbolig frem for et realkreditlån, som man typisk optager, når man investerer i en ejerbolig.

Men én ting er de økonomiske forhold. Noget andet er den måde, man bor og lever på i en boligforening.

Jeg tror, at mange godt kan lide fællesskabet og de sociale relationer, man typisk har i en andelsboligforening. Der er et mere socialt aspekt end i ejerforeninger. Derudover kan det være mere overskueligt som boligkøber at kaste sig over en andelsbolig, fordi der kan være en lav boligydelse, men det hænger jo så sammen med et stort kontant indskud, siger Steen Winther-Petersen.

Størsteparten af landets andelsboliger ligger i hovedstadsområdet.