Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Dommens dag for Duegården lader vente på sig

Flere af andelsboligmarkedets parter holder i disse dage vejret i spænding. Der skal nemlig afsiges dom i Højesteret i konkurssagen mellem Andelsboligforeningen Duegården og Nykredit. Domsafsigelsen er dog udskudt lidt endnu.

Landets højesteret retsinstans har i disse dage skulle afgøre, om Andelsboligforeningen Duegården kan begære sig konkurs. Domsafsigelsen lader midlertidigt vente på sig, da Højesteret har udskudt domsafsigelsen, som ellers skulle have været afsagt tirsdag d. 26. April 2016.

Duegården vs. Nykredit

I 2011 indgav A/B Duegården en konkursbegæring på vegne af boligforeningens 183 andelshavere. Andelshavere er dybt forgældede, og ønsker derfor med en konkursbegæring at slippe ud fra deres gæld. Går foreningen konkurs vil andelshaverne miste deres indskud, men samtidig får de mulighed for at komme ud af lejligheden og den høje boligafgift, som de sidder for på nuværende tidspunkt.

A/B Duegårdens bank Nykredit ønsker ikke at andelsboligforeningen går konkurs. Da Duegården blev stiftet midt i 00’erne var ejendomspriserne høje, og lånet var et af de såkaldte swaplån. Desværre resulterede dette i en stor gæld, idét at både renter og priser på udlejningsejendomme faldt. Som følge heraf har Nykredit tilgodehavender for knap en halv milliard kroner. Duegårdens ejendom er i dag vurderet til 277 millioner kroner.

Flere konkursramte boligforeninger følger med

Der er flere andelsboligforeninger, som er i økonomisk klemme og har problemer svarende til Duegårdens. Sagen bliver derfor fulgt tæt af flere af andelsboligmarkedets parter, da den kan have principiel betydning for spørgsmålet om hvorvidt en andelsboligforening kan begære sig selv konkurs.

I 2014 var A/B Duegårdens sag første gang for retten i Sø- og Handelsretten. Her fik foreningen lov til at gå konkurs. Kendelsen blev appelleret og sagen endte I Østre Landsret i juli 2015. Her kom man frem til at A/B Duegården var solvent, og dermed ikke kunne gå konkurs. Afgørelsen blev da bragt videre til Højesteret, og nu afgøres Duegårdens og dens andelshaveres skæbne endeligt i løbet af de kommende dage.

Når domsafsigelsen bliver fremlagt følger vi naturligvis op på sagen her på Andelsportal.dk.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *