Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Andelsboligforening går konkurs

Beboerne i andelsboligforeningen Thyra Danebod på Frederiksberg må nu begære deres egen andelsboligforening konkurs på grund af dårlig økonomi.

For kort tid siden var nationalbankdirektør Niels Bernstein ude med en officiel advarsel mod de trappelån, som mange nyere andelsboligforeninger benytter sig af. Han kaldte dem blandt andet uegnede til andelsboligforeninger, og nu er en forening, der netop benytter trappelån, blevet erklæret konkurs. Det skriver jp.dk.

Det drejer sig om andelsboligforeningen Thyra Danebod på Frederiksberg, hvor andelshaverne nu har besluttet at stoppe afbetalingen på deres høje gæld og lade foreningen gå konkurs.

Skal betale for renteswap

For to år siden blev Thyra Danebod stiftet som andelsboligforening. Inden da blev de 110 lejligheder brugt som udlejningslejligheder, men for 225 millioner kroner købte andelshaverne ejendommen og stiftede Thyra Danebod. Dog var det kun 77 af lejlighederne, der blev til andelsboliger.

I dag står de så med en andelsforening, der er gået konkurs samt en negativ egenkapital på noget, der minder om 25 millioner kroner. Årsagen til det beløb skal blandt andet findes i foreningens lån. Thyra Danebod kører nemlig med et trappelån med renteswap på, og ved konkurs skal renteswappens (for tiden) negative dagsværdi gøres til et krav i konkursboet.

Derfor står beboerne i Thyra Danebod nu i en kedelig situation, hvor de ikke bare mister deres lejlighed men også skylder en større sum penge væk. Det vurderes, at helt op imod 3-400 andre andelsboligforeninger kan være i farezonen for at lide samme skæbne.

Du kan også debattere denne artikels problematik og meget andet på vores debatforum for andelsboligejere eller på vores Facebook-side.