Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ejendomsfond opkøber konkurstruet forening

Den kriseramte andelsboligforening AB Klostergaarden på Østerbro er snart ikke længere en andelsboligforening. Det er i denne uge blevet meddelt, at foreningens ejendom er blevet solgt til en ejendomsfond, og at de 96 andelshavere vil overgå til at være lejere fremover. Læs mere her om AB Klostergaardens situation.

AB Klostergaarden opkøbt af forretningsmanden Lars Thylander

En af de andelsboligforeninger, der i de senere år har kæmpet med dårlig økonomi, og retssager er i denne uge blevet solgt. Det drejer sig om andelsboligforeningen AB Klostergaarden på Østerbro, som pr. den 1. december overtages af ejendomsfonden TG Partners V P/S, der er et selskab under Lars Thylander. Dette betyder, at andelsboligforeningen opløses, og at de nuværende andelshavere fremover bliver lejere i ejendommen. Opkøbet af foreningen sker kort tid efter, at AB Klostergaarden fik medhold i en længerevarende retssag mod Nordea angående foreningens boligafgifter.

Løsning ikke perfekt

Selvom opkøbet af ejendommen og opløsningen af andelsboligforeningen umiddelbart kunne lyde fordelagtigt for den konkurstruede forening, er salget ifølge Lars Erik Sebbelov, der er andelshaver i AB Klostergaarden langt fra en perfekt løsning for andelshaverne. Opløsningen af foreningen betyder nemlig, at andelshaverne taber hele deres andelsindskud. Lars Erik Sebbelov udtaler desuden til Finans, at mange vil stå tilbage med store andelslån, der nu vil blive konverteret til en dyr kassekredit. Ligeledes står det endnu ikke klart, hvor høj huslejen kommer til at blive for de daværende andelshavere, når de skal til at være lejere.

Konkursramte andelshavere vinder endnu en omgang over banken

Det tyder på nye retssager

AB Klostergaarden fik den 29. september medhold i Højesteret i en sag om foreningens boligafgift. Andelshaverne mente, at de skulle fortsætte med at betale den omkostningsbestemte husleje på 419 kr. per kvadratmeter, hvorimod Nordea mente, at boligafgiften i den trængte forening skulle hæves til 819 kr. per kvadratmeter. Efter Højesteret gav AB Klostergaarden medhold tyder meget på, at nye retssager mellem de enkelte andelshavere og Nordea er på vej. AB Klostergaardens andelshavere har nemlig betalt den forhøjede boligafgift på 819 kroner per kvadratmeter siden 2011 til Nordea. Ifølge Politiken.dk, har foreningens 96 andelshavere siden 2011 sammenlagt betalt mellem 8-10 millioner kroner for meget i boligafgift. Nogle andelshavere har siden 2011 betalt over 100.000 kroner for meget i boligafgift. Det forventes derfor, at krav vil blive rejst mod Nordea fra andelshavere, der ønsker at få betalt disse penge tilbage. Og hvis det viser sig, at de første andelshavere der lægger sag an får medhold, kan det føre til, at endnu flere af andelshaverne vælger at gå rettens vej.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *