Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Velkommen til: Den Store Videns Julekalender 2019

Du kan hverken vinde kontanter eller en tur til Thailand. Til gengæld kan du få viden om andelsboligen og blive klædt godt på til jeres næste vedligeholdelsesplan samt renovering i foreningen. Og læg dertil - at vi giver dig et hav af brugbare tips og råd om alt fra bestyrelsesarbejdet til generalforsamlingen.

Med julekalenderen på Andelsportal.dk får du med andre ord brugbar viden, som du kan bruge til samtaleemner rundt om julebordet. Imponér dine venner med kontant viden om andelsboligmarkedet eller bliv klogere på, hvilken stemme du egentligt har i andelsboligforeningen. Og vi lover, at låge nummer 24 bliver særlig brugbar, når øjenbrynene hos familien skal helt op i panden. Følg julekalenderen her eller på Facebook.

Glæd dig. Og glædelig jul til dig og dine nærmeste.

1. december: Gratis abonnement på Andelsbolig Nyt

Gør som over 4000 andre andelsboligforeninger, og modtag vores gratis magasin Andelsbolig Nyt. Det eneste du skal gøre er at skrive din e-mailadresse her. Og vupti – nu modtager du det trykte magasin med posten – fire gange årligt.
Ps. Vi er i ekstra godt julehumør, I må derfor gerne være flere i samme forening, som modtager magasinet. Send derfor gerne linket videre.

2. december: Bestyrelsens økonomiske beføjelser

Må bestyrelsen bruge penge, som ikke er godkendt på generalforsamlingen?
Dette spørgsmål optager mange af jer. Og måske særligt nu, hvor et nyt år venter, og budgettet snart skal lægges igen. For, at du kan få ro i maven – så læs lige svaret fra vores ekspert her.

3. december: Guld på loftet

Tre dage inde i julemåneden ser vi nærmere på guld på loftet. For hvad er vigtigt at huske på, når I ønsker at omdanne foreningens gamle tørreloft til taglejligheder? Og hvilke erfaringer kan I lære fra andre? Det giver vi svaret på med dette tilbageblik fra vores besøg hos Andelsboligforeningen Østbanehus på Holstebrogade 10 i København.

Læs de brugbare råd til tørrelofter og generel renovering her.

4. december: Den store vedligeholdelsesguide

Måske andelsboligforeningen i det nye år skulle få en vedligeholdelsesplan? Den åbner nemlig døre i banken, gør det muligt for valuaren at give en ekstakt pris og sidst men ikke mindst – skaber den tryghed for andelshaveren. Gransk dig igennem hele guiden her. Vi lover du vil finde den meget brugbar.
Psst … Vidste du, at ’Vedligeholdelsesplan’ er det næstmest søgte ord i 2019 på Andelsportal.dk? Det mest søgte ord er ’forbedringerne’.

5. december: Renovering af jeres ejendom

Denne artikel er til jer, som overvejer at give jeres ejendom en renovering i julegave. Men den er også skrevet til jer, som måske først om nogle år – eller flere – planlægger at give ejendommen en overhaling. I får nemlig tre andelsboligforeningers brugbare og gode råd til et godt renoveringsprojekt. Læs med nu.

andelsboligens historie

6. december: Andelsboligens historie

Denne låge er til dig, som er historieinteresseret. Den tager dig med over 100 år tilbage i tiden, til dengang hvor der boede to voksne og otte børn på 49 kvadratmeter – i fjerde baggård. Men en ny boligform skulle snart se dagens lys, som vendte op og ned på det hele. Læs andelsboligforeningens historie nu.

bestyrelsens beføjelser

7. december: Når bestyrelsen bliver til Mr. Scrooge

Det er ikke det stof, som godt julehumør er gjort af, men alligevel sker det i ny og næ, at bestyrelsen ikke altid efterlever de forslag, som bliver vedtaget på generalforsamlingen. Men hvad kan andelshaveren så gøre? Læs svaret fra vores ekspert her.

entreprisegaranti

8. december: Udnyt den gratis entreprisegaranti på Andelsportal.dk

Står I overfor en opgave, så send den igennem vores side. Vi kvitterer med 3 gratis tilbud på opgaven, og vælger I et af de 3 håndværkertilbud, så kan I ansøge om vores gratis entreprisegaranti. Her er der ingen drillenisser eller juledrillerier, bare ren hjælpsomhed og med ønsket om et godt, solidt og trygt byggeprojekt. Entreprisegarantien dækker boligforeninger for op til 100.000 kroner.

godt indeklima

9. december: God udluftning og indeklima er et must i juleferien

Gæsterne banker på døren, men hjemmet oser af brændte svær og tung luft. Med denne hurtige lille guide, kan du faktisk hele året byde både dig selv og dine gæster velkommen i et hjem – med et dejligt indeklima.

udskudte ejendomsvurderinger

10. december: Offentlige ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger: Hvornår og hvordan?

På loftet sidder nissen med sin risengrød, og på Christiansborg sidder politikere med deres udskudte ejendomsvurderinger. Og det er noget som optager jer læsere – og med god grund. Få overblikket med den flotte tidslinje nederst i artiklen.

11. december: Genbrug jeres madaffald

I julen lever vi godt, men det gør vores skraldespand også. Men tænk nu, hvis I i det fælles gårdområde kunne få en skøn kompostbunke, som kunne bruges til at gøde buske og planter – og måske jeres grønsagshave med. Jeres madaffald indgår nu i fødekæden, og jeres forening kan bryste sig af at være moderne og miljørigtig. Bliv klogere på kompost i andelsboligforeningen her.

viden om andelsboligen

Torsdag 12. december: Nyhedsbrev fra Andelsportal.dk

Giv dig selv en julegave. Hold dig opdateret hver måned, om de mange nyheder og brugbare guides fra Andelsportal.dk. Skriv dig op til vores nyhedsbrev lige her.

nabo roder opgang

Fredag den 13. december: Roder naboen i opgangen?

Er din nabo lidt for god til at stille ting i opgangen? Og rækker dit gode julehumør ikke så langt? Så læs, hvad du kan gøre her.

beboere læser ikke breve

Lørdag den 14. december: 6 nye vinde til bestyrelsesarbejdet

Har I i bestyrelsen overvejet en valuar i det nye år? Eller oplever I, at jeres mail og breve ikke rigtig bliver læst igennem? Så har vi snakket med 6 eksperter om alt fra vurdering, kommunikation og finansiering. Bliv inspireret her.

lej lejlighed ud

Søndag den 15. december: Airbnb af din lejlighed i det nye år?

Hvor meget må du tage i leje? Og hvad med skattefar? Vi giver dig svarene, inden du fremlejer din andelsbolig.

Ventelistegebyr

Mandag den 16. december: Har I et ventelistegebyr til jeres venteliste?

Kan en andelsboligforening sætte gebyrerne for ventelister for højt?
Og har I en procedure for ventelister i jeres forening? I dagens låge kigger vi på ventelistegebyrer.

17. December: Hvor meget bliver dit ny køkken afskrevet med om året?

Spørgsmål om afskrivninger er noget I læsere lapper i jer. Og det er positivt. For det er nemlig vigtig at vide, hvor meget du kan forlange at tage for dine forbedringer, når du engang sælger din andelsbolig. Bliv klogere her.

spar el regning

Onsdag den 18. December: 3 gode råd til el-besparelser

Er julepungen allerede gabende tom? Og januar fyldt med regninger? Så spar penge på ejendommens elektricitet i hele 2020 – og for den sags skyld, så længe I følger disse 3 simple råd.

social i andelsboligforeningen

Torsdag den 19. december: Få mere sammenhold i foreningen i 2020

Det er ikke hver dag, man hører om en forening som A/B Horsager. De er sociale udover det sædvanlige. Så hvorfor ikke lade dig inspirere af deres sammenhold i din forening? Så kan I måske i 2020 se lidt mere til hinanden

kom af med væggelus

Fredag den 20. December: Alt du skal vide om væggelus

Det er ikke et hyggeligt juleemne, men det er væggelusene da ligeglad med. De har nemlig sæson for deres indtog i de danske julestuer – netop nu. Vi giver dig svar på alle dine spørgsmål, hvis du har fået ubundne gæster i andelsboligen.

spar på vandet

Lørdag den 21. december: Spar 6 liter vand i minuttet

Jo overskriften er god nok, og du kan roligt læse videre. Det er hverken juledril eller click-bait, men blot 5 gode vand-spare-råd.

22. december: Sådan opretter I som forening en Facebook-gruppe

Kom nemt i kontakt med dine naboer om stort og småt i foreningen. Vi har lavet denne nemme guide, som I blot skal følge, når I opretter jeres nye Facebook gruppe.

23. december: Øg tyvens risiko for at blive opdaget

Tag trygt på juleferie med denne app. Vi kan naturligvis ikke garantere, at listetyven ikke kigger forbi, men med appen øger du tyvens risiko for at blive opdaget.

24. december: De vigtigste nyheder på andelsboligmarkedet i 2019

Blær dig med din viden rundt om julebordet i aften. Vi har nemlig samlet alle de nyheder du som andelshaver bør vide om andelsboligmarkedet. Lige her tager vi nemlig et tilbageblik på andelsboligmarkedet anno 2019. Værsgo!