gratisJulekalender

Velkommen til: Den Store Videns Julekalender 2019

Du kan hverken vinde kontanter eller en tur til Thailand. Til gengæld kan du få viden om andelsboligen og blive klædt godt på til jeres næste vedligeholdelsesplan samt renovering i foreningen. Og læg dertil – at vi giver dig et hav af brugbare tips og råd om alt fra bestyrelsesarbejdet til generalforsamlingen.

Med julekalenderen på Andelsportal.dk får du med andre ord brugbar viden, som du kan bruge til samtaleemner rundt om julebordet. Imponér dine venner med kontant viden om andelsboligmarkedet eller bliv klogere på, hvilken stemme du egentligt har i andelsboligforeningen. Og vi lover, at låge nummer 24 bliver særlig brugbar, når øjenbrynene hos familien skal helt op i panden. Følg julekalenderen her eller på Facebook.

Glæd dig. Og glædelig jul til dig og dine nærmeste.

1. december: Gratis abonnement på Andelsbolig Nyt

Gør som over 4000 andre andelsboligforeninger, og modtag vores gratis magasin Andelsbolig Nyt. Det eneste du skal gøre er at skrive din e-mailadresse her. Og vupti – nu modtager du det trykte magasin med posten – fire gange årligt.

Ps. Vi er i ekstra godt julehumør, I må derfor gerne være flere i samme forening, som modtager magasinet. Send derfor gerne linket videre.

2. december: Bestyrelsens økonomiske beføjelser

Må bestyrelsen bruge penge, som ikke er godkendt på generalforsamlingen?

Dette spørgsmål optager mange af jer. Og måske særligt nu, hvor et nyt år venter, og budgettet snart skal lægges igen. For, at du kan få ro i maven – så læs lige svaret fra vores ekspert her.

3. december: Guld på loftet

Tre dage inde i julemåneden ser vi nærmere på guld på loftet. For hvad er vigtigt at huske på, når I ønsker at omdanne foreningens gamle tørreloft til taglejligheder? Og hvilke erfaringer kan I lære fra andre? Det giver vi svaret på med dette tilbageblik fra vores besøg hos Andelsboligforeningen Østbanehus på Holstebrogade 10 i København.

Læs de brugbare råd til tørrelofter og generel renovering her.

4. december: Den store vedligeholdelsesguide

Måske andelsboligforeningen i det nye år skulle få en vedligeholdelsesplan? Den åbner nemlig døre i banken, gør det muligt for valuaren at give en ekstakt pris og sidst men ikke mindst – skaber den tryghed for andelshaveren. Gransk dig igennem hele guiden her. Vi lover du vil finde den meget brugbar.

Psst … Vidste du, at ’Vedligeholdelsesplan’ er det næstmest søgte ord i 2019 på Andelsportal.dk? Det mest søgte ord er ’forbedringerne’.

5. december: Renovering af jeres ejendom

Denne artikel er til jer, som overvejer at give jeres ejendom en renovering i julegave. Men den er også skrevet til jer, som måske først om nogle år – eller flere – planlægger at give ejendommen en overhaling. I får nemlig tre andelsboligforeningers brugbare og gode råd til et godt renoveringsprojekt. Læs med nu.

andelsboligens historie

6. december: Andelsboligens historie

Denne låge er til dig, som er historieinteresseret. Den tager dig med over 100 år tilbage i tiden, til dengang hvor der boede to voksne og otte børn på 49 kvadratmeter – i fjerde baggård. Men en ny boligform skulle snart se dagens lys, som vendte op og ned på det hele. Læs andelsboligforeningens historie nu.

bestyrelsens beføjelser

7. december: Når bestyrelsen bliver til Mr. Scrooge

Det er ikke det stof, som godt julehumør er gjort af, men alligevel sker det i ny og næ, at bestyrelsen ikke altid efterlever de forslag, som bliver vedtaget på generalforsamlingen. Men hvad kan andelshaveren så gøre? Læs svaret fra vores ekspert her.

entreprisegaranti

8. december: Udnyt den gratis entreprisegaranti på Andelsportal.dk

Står I overfor en opgave, så send den igennem vores side. Vi kvitterer med 3 gratis tilbud på opgaven, og vælger I et af de 3 håndværkertilbud, så kan I ansøge om vores gratis entreprisegaranti. Her er der ingen drillenisser eller juledrillerier, bare ren hjælpsomhed og med ønsket om et godt, solidt og trygt byggeprojekt. Entreprisegarantien dækker boligforeninger for op til 100.000 kroner.

godt indeklima

9. december: God udluftning og indeklima er et must i juleferien

Gæsterne banker på døren, men hjemmet oser af brændte svær og tung luft. Med denne hurtige lille guide, kan du faktisk hele året byde både dig selv og dine gæster velkommen i et hjem – med et dejligt indeklima.

offentlige ejendomsvurderinger
kompostbunke i gården
viden om andelsboligen
roder i opgangen
gode råd til bestyrelsesarbejdet
lejlighed airbnb
ventelistegebyr
Afskrivninger
spar penge på el
andelsboligtanken
væggelus
spar på vandet
sammenhold i andelsforeningen
nabohjælp
paragraf 5,2
Ida Landt
Om forfatteren: Ida Landt er kommunikationsmedarbejder på Andelsportal.dk. Her skriver hun nyheder og guides inden for alt med andelsboligforeninger. Ida er uddannet cand.mag. i medievidenskab fra Københavns Universitet, og har de sidste 9 år selv været andelshaver i en andelsboligforening.