andelsboligforeningfacebookguidevideo

GUIDE: Opret en Facebook-gruppe til jeres andelsboligforening

Denne video er en guide til, hvordan jeres andelsboligforening opretter en Facebook-gruppe – trin for trin.

Facebook-grupper er blevet samlested for mange andelsboligforeninger, hvor bestyrelsen eksempelvis kan dele vigtig information, og beboere kan få hurtigt svar på spørgsmål eller dele billeder og begivenheder. Andelsportal.dk har lavet en guide til, hvordan jeres andelsboligforening opretter en Facebook-gruppe.

VIDEO GUIDE: Opret en Facebook-gruppe til jeres andelsboligforening

Opret en Facebook-gruppe

Når I i andelsboligforening har besluttet jer for at oprette en Facebook-gruppe skal I udvælge, hvem der skal bestyre gruppen. Log på den valgte bestyres Facebook og klik på pilen i højre hjørne for at oprette gruppen. Vælg “opret gruppe” og en ny fane vil åbne sig.

Navngiv gruppen, tilføj medlemmer til gruppen (ved at skrive personens fulde navn eller e-mail adresse) og vælg også hvorvidt gruppen skal være offentlig, lukket eller hemmelig. Når felterne er udfyldt trykker du på “opret” og så er gruppen oprettet.

Gør jeres Facebook-gruppe personlig

Trykker du ind på de tre prikker i højre side kan du skifte privatindstillingerne for gruppen, administre gruppen, tilføje flere medlemmer med mere. Det er væsentligt at tage stilling til om alle medlemmer skal kunne tilføje og godkende nye medlemmer i gruppen, eller om I ønsker at nye medlemmer skal godkendes af en administrator før de tilmeldes jeres Facebook-gruppe.

Trykker du på fanebladet “debat” kan du se gruppens forside. Her kan du tilføje et opslag, billeder og videoer. Tryk på “mere” for at tilføje dokumenter og oprette begivenheder.

Gør jeres Facebook-gruppe personlig ved at tilføje et gruppebillede og en beskrivelse.

Privatindstillinger for Facebook-grupper:

Når I opretter en Facebook-gruppe skal I tage stilling til, hvorvidt jeres Facebook-gruppe skal være offentlig, lukket eller hemmelig.

  • Offentlig gruppe: Hvis gruppen er gjort offentlig kan alle, medlemmer eller ej, finde gruppen, se dens medlemmer og se de opslag der deles i gruppen. Gruppen er altså offentlig for alle.
  • Lukket gruppe: Ved en lukket gruppe kan alle finde gruppen og se medlemmerne. Det er dog kun medlemmer af gruppen, der kan se opslag, billeder, dokumenter m.m.
  • Hemmelig gruppe: Er gruppen hemmelig er det kun medlemmer af gruppen, der kan finde den og se dens opslag. Det er heller ikke muligt for andre at søge på gruppen eller anmode om medlemskab i gruppen.

Kilde: Facebook

Nynne PG
Om forfatteren: Nynne Pihl Groth arbejder som presse- og kommunikationsmedarbejder hos Andelsportal.dk, hvor hun bidrager til formidlingen af nyheder og guides om andelsboligmarkedet. Nynne har en kandidat i kommunikation fra Copenhagen Business School, og brænder for det journalistiske arbejde. I øvrigt har hun andelstanken på tæt hånd, da hun selv er andelshaver.