Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Den store julekalender fra Andelsportal.dk 2018

Der er julestemning hos Andelsportal.dk, hvor vi har lavet en digital julekalender til landets andelshavere og andelsboligforeninger. Kalenderen gemmer på gode råd og guides, årets mest populære historier, gratis tilbud til foreningen og sågar en andelsbolig-quiz. Følg med, når kalenderen åbnes låge for låge.

Dag for dag vil vi åbne en ny låge i Andelsportal.dks julekalender. Du kan se frem til centrale tips og tricks til bestyrelsesarbejdet og foreningslivet, gratis tilbud til boligforeningen, interessante historier fra året, der gik og en masse andet godt.

Følg med på Andelportal.dks Facebookside, hvor vi laver en daglig opdatering, når en ny låge åbnes.

1. december: Få et gratis abonnement på Andelsbolig Nyt

Bag den første låge gemmer sig et gratis abonnement på vores magasin Andelsbolig Nyt. Andelsbolig Nyt er et trykt magasin, der sendes ud til cirka 4000 andelsboligforeninger fire gange årligt. Bliv opdateret med de seneste nyheder fra andelsboligmarkedet, få politikernes holdninger til sektoren og læs blandt andet om, hvordan eksperter og andre andelsboligforeninger tilgår renoveringsprojekter, bestyrelsesarbejdet, konflikter og naboskab.

Er du medlem af bestyrelsen eller bare generelt interesseret i andelsboligmarkedet og foreningslivet:

Så tilmeld dig Andelsbolig Nyt.


2. december: Er foreningen vinterklar?

Selvom kulde og sne kan være hyggeligt her til jul, er det vigtigt, at andelsboligforening er forberedt på vinterens visit. Faktisk er der også mange penge at spare, hvis foreningen ser varmeforbrug og udluftningsmetoder efter i sømmene. Bag julekalenderens anden låge får du vigtig viden og gode råd til, hvad foreningen skal huske på i de kolde vintermåneder.

Dét skal foreningen huske i de kolde vintermåneder


3. december: Julebryg hos A/B Kongens Bryghus

I den gamle Carlsberg-bygning står kedlerne langt fra stille. Andelshaverne hos A/B Kongens Bryghus har nemlig stablet noget så unikt, som deres eget bryggeri på benene i de gamle Carlsberg lokaler. Bag låge nr. 3 kan du læse om vores besøg hos A/B Kongens Bryghus, hvor ølbrygning og fællesskab går hånd i hånd.

Sådan brygger de hos A/B Kongens Bryghus


4. december: De fire gode råd til mangelsager

Bag den fjerde låge gemmer sig fire gode råd til mangelsager i andelsboligforeningen. For hvornår er det køberen, sælgeren eller foreningen, der hæfter for mangler? Og hvordan gør man indsigelse, hvis man finder mangler i sin andelsbolig? Få svarene i denne populære mangel-guide.

Hvem hæfter for mangler i en andelsboligforening?


5. december: Julen varer længe koster mange penge

Rundt om juletræet lyder verset ”julen varer længe koster mange penge”, men det er ikke kun julemåneden, der koster. Går du med andelsboligdrømme i tankerne, skal du nemlig have flere penge op af lommen. I dag bliver andelskøbere mødt med et egenfinansieringskrav på ”en passende udbetaling af købesummen”.

Bliv klogere her


6. december: Første garantiordning til boligforeninger dækker op til 100.000 kroner

Andelsboligforeninger kan for første gang få garanti på renoverings- og byggeopgaver. Garantiordningen hedder Entreprisegaranti og dækker håndværksmæssige fejl og mangler op til 100.000 kroner på opgaver indsendt via Andelsportal.dk. Sådan får foreningen Entreprisegaranti.

Læs mere om Entreprisegaranti


7. december: Husker du? Erhvervsmand Asger Aamund giver sit syn på bestyrelsesarbejdet

Essentielt for det professionelle bestyrelsesarbejde er ifølge erhvervsmand Asger Aamund både planlægning, problemløsning og forberedelse. Det samme gælder det frivillige bestyrelsesarbejde i andelsboligforeningen.

Erhvervsmandens budskaber til landets bestyrelser


8. december: Guide: Når vedtægterne skal ændres

Vedtægterne er andelsboligforeningens fundament, og derfor skal de fra tid til anden ændres eller opdateres. Men hvordan gør man det korrekt, og hvilke bestemmelser bør foreningen ajourføre, så de ikke modarbejder foreningslivet anno 2018?

Advokat Erik Matthiesen guider os igennem vedtægtsændringer.


9. december: Julen – hjerternes og fællesskabets fest

I dag den 2. advent hylder vi fællesskabet. En tanke som også kendetegner andelsboligforeningen som boform, hvor andelshaverne i fællesskab driver foreningen og er solidariske med hinanden. I hvert fald førhen. For hvordan klarer andelstanken sig i dag, hvor andelsboligmarkedet er under pres fra flere sider?

Er andelsboligforeningen blevet en lukket klub? 11. december: Mest læste artikel i 2018 handler om boligstøtte

Boligstøtte, også kendt som boligsikring, er en støtte til huslejen, og tildeles primært lejere rundt omkring i landet. Bor du i en andelsbolig og er pensioneret kan du også få boligstøtte. ” Kan andelshavere få boligstøtte?” – er den mest læste artikel på Andelsportal.dk i 2018.

Læs den mest populære artikel i 2018


12. december: Mest læste guide i 2018: Afskrivninger

Bag gårdsdagens kalenderlåge gemte den mest læste artikel i 2018 sig. I dag ser vi nærmere på den mest populære guide. Ofte er forbedringer og afskrivninger i andelsboligen kilde til forvirring og misforståelser. Det er måske derfor, at guiden om afskrivninger fra A-Z var den mest populære i 2018. Bliv klogere på afskrivninger, når vi åbner den tolvte kalenderlåge.

Den mest populære guide i 2018


13. december: Et tilbageblik i arkiverne: I Lilleskov er krisen fortid

Vi tager et tilbageblik i arkiverne til vores besøg hos den sønderjyske andelsboligforening Lilleskov. Da vi besøgte foreningen tilbage i 2016 var fortællingen om de økonomiske problemer, swap-lån og krise heldigvis fortid. Lilleskov tog nemlig kampen op og kom ud af krisen i god behold. I bedste Sankta Lucia stil kan du møde foreningen, der kom ud af de mørke tider, bag dagens låge.

Kom med på besøg hos Lilleskov


14. december: Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev

Èn gang om måneden sender Andelsportal.dk et nyhedsbrev ud på mail. Her får du nyheder fra andelsboligmarkedet, nyttige guides og andre relevante informationer for andelshavere. Tilmeld dig nyhedsbrevet her, hvis du ikke allerede er medlem. Det er selvfølgelige ganske gratis

Tilmeld dig nyhedsbrevet


15. december: I den bedste juleånd: Sådan byder I nye beboere godt velkommen

Når man flytter ind i en andelsbolig, er der et hav af praktiske gøremål og informationer at holde styr på. Og langt fra alle ved, hvad det vil sige at flytte ind som andelshaver i en andelsboligforening. Vi ser nærmere på, hvordan man byder nye beboere velkommen.

Gode råd til en god velkomst


16. december: Andelsbolig-quiz: Er du eksperten?

Juleaften nærmer sig med hastige skridt og i dag er det den 3. advent. Mens du venter kan du med fordel tjekke din viden om andelssektoren. For hvor mange rigtige får du i vores andelsbolig-quiz?

Test dig selv og tag quizzen her!


17. december: Når rotterne hopper og danser, svinser og svanser

Antallet af rotteanmeldelser er stigende og derfor skal andelsboligforeningerne være særligt opmærksomme på de langhalede skadedyr. Vi ser nærmere på tegn på rotter, og hvordan man kan forebygge rotteplagen i foreningen.

Kom rotteplagen i forkøbet


18. december: Guide: Sammenlægning af to andelslejligheder

Familieforøgelse, pladsmangel, ny kæreste eller lysten til flere kvadratmeter at boltre sig på. Behovet for en større lejlighed kan være mange, og flere andelsboligforeninger åbner op for muligheden for en sammenlægning. Derfor har vi bag denne låge en guide til, hvad du skal have styr på, når du overvejer at sammenlægge to andelsboliger.

Regler for sammenlægning af lejligheder


19. december: Brevkasse

Bag låge nummer 19 gemmer sig Andelsportal.dks brevkasse, hvor vores brevkasseredaktører løbende svarer på spørgsmål om andelsboligmarkedet, regler, lovgivning, økonomi og administration i andelsboligforeninger. Gå på jagt i det store arkiv af spørgsmål her eller indsend et nyt spørgsmål til vores fageksperter.

Andelsportal.dks brevkasse


20. december: Tilbageblik: Mød årets andelsboligforening 2017

Julen handler om at tænke på andre end sig selv. En ideologi de bestemt værner om hos A/B Elleparken. Her har beboerne nemlig stor tanke på miljøet og fremtiden, når ejendommen skal renoveres og klimasikres. ”The sky is the limit,” lyder det fra den ambitiøse forening, som også blev kåret til årets andelsboligforening i 2017.

Mød formanden og varmemesteren hos A/B Elleparken


21. december: Er altaner dit juleønske?

Går jeres forening med altandrømme, så er denne låge særlig vigtig at åbne. Bag lågen gemmer sig nemlig en komplet guide til altaner, hvor du får svar på altanprojektet fra A-Z.

Alt du skal vide om altaner


22. december: Brevkasse: Skal loppemarked sidestilles med erhverv?

Bag dagens låge tager vi et kig tilbage i brevkassearkivet. Her søgte en andelshaver svar på, om et loppemarked i foreningen skal siddestilles med erhverv? Læs fagmandens svar imens du venter på juleaftensdag nærmer sig.

Læs advokatens svar i Andelsportal.dks brevkasse


23. december: Tag trygt til juleaften med et godt naboskab

Vi er nået til næstsidste låge i Andelsportal.dks julekalender. I morgen er det nemlig juleaften, og det betyder, at mange pakker taskerne og tager på julevisit hos familien. Boligen efterlades derfor ubevogtet tilbage, og flere frygter for indbrud. Men med god nabohjælp kan tyverierne mindskes. Mød en andelsboligforening i Alberslund, der i fællesskab bekæmper indbrud.

Nabohjælp jager tyvene væk og skaber gode nabobånd


24. december: Tilbageblik på året der gik på andelsboligmarkedet

Kalenderlyset er godt og vel brændt i bund og det er blevet juleaftensdag. Det betyder også, at året lakker mod ende og nytåret nærmer sig. 2018 har været et begivenhedsrigt år på andelsboligmarkedet med en ny andelsboliglov, erhvervsminister, persondata, vurderingsnorm og meget mere.

Læs også: Året der gik på andelsboligmarkedet 2018