entreprisegarantigarantiordningrenovering

Entreprisegaranti dækker for 100.000 i boligforeninger

Hverken med håndværkerfradraget eller diverse garantiordninger har andelsboligforeninger stået forrest i køen. Men den tid er nu ovre. Entreprisegaranti er nemlig en ny garantiordning, der dækker arbejde udført for andelsboligforeninger på helt op til 100.000 kroner. Bag garantiordningen står Andelsportal.dk og 3byggetilbud.dk.

Håndværkerfradraget er forbeholdt privatpersoner, mens diverse garantiordninger heller ikke tilgodeser foreningsarbejdet. Andelsboligforeninger har i mange henseender følt sig overset og forbigået, når det kommer til lukrative tiltag i forbindelse med bygge- og renoveringsopgaver. Men den tid er nu ovre. Andelsportal.dk og søsterportalen 3byggetilbud.dk, som formidler tilbud på bygge- og renoveringsopgaver, har nemlig udvidet garantiordningen – Entreprisegaranti – til også at dække andelsboligforeninger. Udvidelsen af Entreprisegaranti, der blev lanceret tilbage i juni 2018, sker for at imødekomme efterspørgslen på garanti til boligforeninger. Det er første gang nogensinde, at en håndværkergaranti dækker arbejde, der er udført i en andelsboligforening. Vi ser nærmere på garantiordningen her.

Garantien som dækker både andelshaver og andelsboligforening

Hos Andelsportal.dk mener vi, at garanti på det gode håndværk ikke blot er forbeholdt privatpersoner. Andelsboligforeninger skal også tilbydes et økonomisk sikkerhedsnet under et bygge- eller renoveringsprojekt, og derfor henvender den nye Entreprisegaranti sig også til den samlede andelsboligforening. Garantiordningen dækker nemlig håndværksmæssige fejl og mangler for op til 35.000 kroner for private andelshavere, og op til hele 100.000 kroner for andelsboligforeninger. Samtidig dækker Entreprisegaranti også, hvis det firma, der udfører arbejdet går konkurs.

Sådan fungerer entreprisegaranti

Entreprisegaranti er gratis og gives på bygge- og renoveringsopgaver indsendt via Andelsportal.dk. Det betyder, at andelsboligforeninger får en garanti på arbejdet, hvis der mod forventning skulle opstå fejl eller mangler under en facaderenovering, vinduesudskift eller når trappeopgangen skal males. Det kræver blot, at foreningen uploader tilbuddet fra den håndværker, de har valgt til opgaven inden arbejdet igangsættes. Så gennemser vores serviceafdeling sagen og udsender entreprisegarantien inden for 12 timer.

De 4 trin til Entreprisegaranti:

 1. Indhent tilbud på opgaven
  Indsend foreningens opgave via Andelsportal.dk og få 3 gratis tilbud på opgaven
 2. Upload det valgte tilbud
  Vælg en af de tre håndværkere og upload det tilbud, som I har valgt via jeres bygherreoverblik
 3. Garantien udstedes
  Inden for 12 timer bliver Entreprisegarantien udstedt
 4. Igangsæt arbejdet
  Når entreprisegarantien er udstedt kan arbejdet kan påbegyndes

OBS: Tilbuddet der indsendes skal være nyt, og Entreprisegaranti skal søges inden opgaven påbegyndes.

Hvad dækker Entreprisegaranti ikke?

Udstedelsen af Entreprisegaranti sker på baggrund af det håndværkertilbud, som andelsboligforeningen har valgt og uploadet. Derfor dækker Entreprisegaranti ikke arbejde, som ikke er beskrevet i det tilbud, der er udstedt garanti på, eller tillægsaftaler, som er aftalt af håndværkeren og forening efter entreprisegaranti er udstedt. Ligeledes dækker Entreprisegaranti ikke manglende færdiggørelse, hvor håndværkeren ikke har udført eller færdiggjort arbejdet. Mangler ved materialer, som ikke skyldes håndværkerens håndtering af materialerne, dækkes heller ikke.

Vil I vide mere?

Ønsker I at vide mere om Entreprisegaranti, så er I velkommen til at sende en mail til [email protected] eller ringe til Andelsportal.dk på 7733 4009. Se også denne korte video om garantiordningen.

VIDEO: Entreprisegaranti på op til 100.000 kroner på erhvervsopgaver

Nynne PG
Om forfatteren: Nynne Pihl Groth arbejder som presse- og kommunikationsmedarbejder hos Andelsportal.dk, hvor hun bidrager til formidlingen af nyheder og guides om andelsboligmarkedet. Nynne har en kandidat i kommunikation fra Copenhagen Business School, og brænder for det journalistiske arbejde. I øvrigt har hun andelstanken på tæt hånd, da hun selv er andelshaver.