Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Skal loppemarked sidestilles med erhverv?

Hej

Kan jeg få hjælp til et svar herinde?
Vi er flere i vores forening, der gerne vil afholde et loppemarked på foreningens grund.
Vi har fået afslag fra en uenig bestyrelse med den begrundelse, at der ikke må drives erhverv fra foreningen. Faktisk må der slet ikke opslås skilte for at gøre opmærksom på tidspunktet for det evt. loppemarked, da det så er offentlig og det må man slet ikke.

Kan et loppemarked sidestilles med det at drive erhverv fra boligen?
Hvad mener I?
På forhånd tak for hjælpen.

— Ulla

Vores svar fra

Et helt almindeligt loppemarked, hvor man sælger ud af brugt indbo, tøj m.v. er ikke erhvervsmæssig drift. Kun hvis I begynder at leje stadepladser ud til professionelle kræmmere, eller hvis andelshavere erhvervsmæssigt begynder at sælge effekter som er indkøbt med videresalg for øje, vil der være tale om erhvervsmæssig anvendelse.

Jeg er derfor ikke enig i bestyrelsens begrundelse. Når dette er sagt er det samtidig min vurdering, at bestyrelsen ikke er forpligtet til at acceptere et loppemarked, da der er tale om råden over fællesarealer, som kræver foreningens tilladelse.

Bedste hilsner
Erik Matthiesen
Advokat (H)
Erma@advodan.dk

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.