Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Energirenovering og klimatilpasning

Potentialet for energirenovering er stort i mange af landets andelsboligforeninger, og flere foreninger investerer i energiforbedrende tiltag. Det gør de dels for at sænke varmeregningen, dels for at vedligeholde foreningens bygninger og samtidig for at skabe bedre indeklima og miljø for beboerne.


Der er mange gode grunde til at energirenovere andelsboligforeningen. Både besparelser, klimahensyn og ønsket om en mere bæredygtig fremtid vejer tungt på vægtskålen, men også bedre indeklima og mere komfort i de enkelte andelsboliger bør tages med i overvejelser, når en energirenovering af andelsboligforeningen debatteres. Vi giver her en oversigt over typiske energirenoveringsprojekter, som måske kan inspirere til at igangsætte en grøn renovering.

Kan andelsboligforeninger få tilskud til energirenovering?

Har I kolde vægge i andelsboligforeningens ejendom? Er vinduerne utætte og energiregningen høj? Så skal I med stor sandsynlighed energirenovere andelsboligforeningen. Energirenoveringen af ejendommen giver ikke kun en lavere energiregning og et bedre indeklima. Energirenoveringen kan også udløse et kontant tilskud. I 2020 skal man dog være opmærksom på, at en gammel energitilskudsordning udløber og en ny er på vej.

Bliv klogere her: Tilskud til energirenovering i andelsboligforeningen

Fordele ved at energirenovere andelsboligforeningen:

  • Bedre indeklima
  • Lavere varmeregning
  • Reduceret CO2-udledning
  • Forbedret energimærke
  • Undgå problemer med svamp og fugt

Allier jer med en fagmand og tænk i helheder

Der er mange muligheder i forhold til energirenovering af en andelsboligforening og hver eneste andelsboligforening er unik, når det kommer til, hvad der kan betale sig. Derfor anbefales det, at I i andelsboligforeningen laver et forarbejde og allierer jer med en fagmand eller rådgiver, der kan hjælpe jer med at finde de løsninger, der passer bedst til netop jeres boligforening. En rådgiver kan hjælpe med en forundersøgelse, således at ejendommen gennemgås samtidig med at energimærkning og vedligeholdelsesplaner tages i betragtning. Herved kan I få anbefalinger til hvilke indsatser, der ville være mest fordelagtige, i hvilken rækkefølge de skal udføres og hvilke løsninger, der passer bedst til jeres forenings behov.

BladeHer kan andelsboligforeningen energirenovere:

Få 3 tilbud på jeres næste energirenovering:


Andelsboligforeninger, der har energirenoveret deres ejendom:

Læs mere her og bliv klogere på, hvordan andre andelsboligforeninger har energirenoveret.

Klimatilpasning

Klimaforandringer betyder for mange andelsboligforeninger udfordringer med store vandmængder. Bliv klogere på, hvordan nogle foreninger har grebet det an.