Andelsboligforeninger, der har energirenoveret deres ejendom:
Læs mere her og bliv klogere på, hvordan andre andelsboligforeninger har energirenoveret.
Potentialet for energirenovering er stort i mange af landets andelsboligforeninger, og flere foreninger investerer i energiforbedrende tiltag. Det gør de dels for at sænke varmeregningen, dels for at vedligeholde foreningens bygninger og samtidig for at skabe bedre indeklima og miljø for beboerne.
Der er mange gode grunde til at energirenovere andelsboligforeningen. Både besparelser, klimahensyn og ønsket om en mere bæredygtig fremtid vejer tungt på vægtskålen, men også bedre indeklima og mere komfort i de enkelte andelsboliger bør tages med i overvejelser, når en energirenovering af andelsboligforeningen debatteres. Vi giver her en oversigt over typiske energirenoveringsprojekter, som måske kan inspirere til at igangsætte en grøn renovering.
Har I kolde vægge i andelsboligforeningens ejendom? Er vinduerne utætte og energiregningen høj? Så skal I med stor sandsynlighed energirenovere andelsboligforeningen. Energirenoveringen af ejendommen giver ikke kun en lavere energiregning og et bedre indeklima. Energirenoveringen kan også udløse et kontant tilskud.
I kan nemlig søge tilskud fra Energistyrelsens varmepumpepulje og energirenoveringspulje, som andelsboligforeninger ligeledes er berettigede tilskud fra. Både varmepumpepuljen og energirenoveringspuljen er lukket for 2024, men begge åbner igen i 2025.
Energistyrelsen oplyser, at varmepumpepuljen vil åbne igen den 25. februar 2025, mens energirenoveringspuljen. åbner igen den 19. februar 2025.
Bliv klogere her: Tilskud til energirenovering i andelsboligforeningen
Der er mange muligheder i forhold til energirenovering af en andelsboligforening og hver eneste andelsboligforening er unik, når det kommer til, hvad der kan betale sig. Derfor anbefales det, at I i andelsboligforeningen laver et forarbejde og allierer jer med en fagmand eller rådgiver, der kan hjælpe jer med at finde de løsninger, der passer bedst til netop jeres boligforening. En rådgiver kan hjælpe med en forundersøgelse, således at ejendommen gennemgås samtidig med at energimærkning og vedligeholdelsesplaner tages i betragtning. Herved kan I få anbefalinger til hvilke indsatser, der ville være mest fordelagtige, i hvilken rækkefølge de skal udføres og hvilke løsninger, der passer bedst til jeres forenings behov.
Læs mere her og bliv klogere på, hvordan andre andelsboligforeninger har energirenoveret.
Klimaforandringer betyder for mange andelsboligforeninger udfordringer med store vandmængder. Bliv klogere på, hvordan nogle foreninger har grebet det an.