Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

2021: Året der gik på Andelsportal.dk

2021 lakker mod enden, og igen i år har der været fut under andelsboligmarkedet. 2021 blev blandt andet året, hvor de offentlige ejendomsvurderinger blev afskaffet, energirenoveringer for alvor kom på dagsordenen og effekterne af Blackstone-indgrebet blev diskuteret. Her dykker vi ned i 10 relevante samt populære artikler og guides fra året der er gået.

Nytåret nærmer sig, og det giver anledning til at se tilbage på året der gik og mindes, hvad andelsboligmarkedet egentligt har oplevet det seneste år. Her i artiklen har vi derfor samlet de 10 artikler og guides, der bedst beskriver året, eller som har været de mest læste på Andesportal.dk i 2021. Tryk blot på overskriften eller billedet for at dykke ned i dem.
Del også gerne din oplevelse med andelsboligmarkedet anno 2021 i kommentarfeltet nederst på siden.

Blackstone-indgrebet: Hvad skete der egentlig, og hvad er op og ned?

Sidste år kom en ny boliglov, der skulle hindre store udenlandske kapitalfonde – ligesom den meget omtalte Blackstone – i deres opkøb af private udlejningsejendomme for blot at udleje lejlighederne til tårnhøje priser. En ændring, der også fik konsekvenser for andelsboligmarkedet. Hvordan det påvirkede andelsboligmarkedet, dykkede vi ned i sammen med tre eksperter i denne artikel. Læs eller genlæs deres vurdering her.


Blackstone

Ændring af ejendomsvurderingslov vedtaget

2021 blev også året, hvor ændring af ejendomsvurderingsloven blev vedtaget. Det betød en afskaffelse af offentlige ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger og samtidig nedsættelsen af en ekspertgruppe, der skulle finde et godt alternativ. Ekspertgruppen har endnu ikke meldt ud, hvad løsningen er, men vi følger nøje med. Bliv klogere på den nye lov her.


Blackstone

Energitilskud til andelsboligforeninger

Varmepumper, isolering eller nye vinduer. Mulighederne er mange med Energistyrelsens tilskud, som andelsboligforeningerne kunne søge i 2021 og de næste mange år frem. Helt generelt har 2021 haft grønt fortegn, da flere foreninger tænker energi og klima ind i renoveringsprojekterne. Læs med her, hvor vi har samlet alt om energitilskuddet til andelsboligforeninger.


Blackstone

Guide: Hvem hæfter for mangler i en andelsboligforening?

Den mest læste guide på Andelsportal.dk i 2021 er denne om hæftelse ved mangler. Og det giver god mening. Vi får nemlig flere henvendelser fra andelshavere omhandlende mangler i forbindelse med køb og salg af en andelsbolig. For hvem hæfter egentligt for mangler i en andelsbolig. Er det køberen, sælgeren eller foreningen? Hvad er en mangel, og hvordan gør man indsigelse, hvis man finder mangler i sin andelsbolig? Her får du den store guide til mangler og ekspertens gode råd til at håndtere ’mangel-sagerne’.


Blackstone

Afskrivninger i andelsboliger

En anden yderst populær guide blandt vores læsere i 2021 handler om afskrivninger. I mange andelsboligforeninger diskuteres afskrivninger nemlig flittigt, fordi afskrivninger af individuelle forbedringer i andelsboliger på mange måder er komplekst. Afskrivninger gør vi dig meget klogere på her.


Blackstone

Guide: Overdragelse af andelsboligen

Du har besluttet dig for at sælge din andelsbolig, men må du selv bestemme, hvem der skal overtage den? Og hvad kan lade sig gøre, hvis du ønsker at give en gunstig pris til køberen – som tilfældigvis er dit barn eller barnebarn? Og hvad betyder fejl og mangler for salgsprisen, når det alligevel er familien, som skal overtage? De spørgsmål har vi hjulpet mange andelshavere med at finde svar på i 2021 i vores guide om overdragelse.


Blackstone

Andelsboligforeningen for dummies

Andelsboligforeningen er en kompleks boform for mange – også i 2021. Vi har lavet en guide for “dummies”, hvor vi kommer ind på, hvad det vil sige at bo i en andelsboligforening og andelsboligforeningen som boform fra A-Z.


Blackstone

Hvor går grænsen for bestyrelsens beslutninger uden om generalforsamlingen?

En vigtig del af bestyrelsesarbejdet er at træffe gode beslutninger på foreningens vegne. Men hvornår kan bestyrelsen træffe disse beslutninger på egen hånd uden om generalforsamlingen? Det er et spørgsmål, som vi også i 2021 har fået tilsendt – og af god grund. Grænsen er nemlig hårfin, og derfor får vi hjælp fra boligadvokat Erik Matthiesen til at belyse den nærmere i denne guide.


Blackstone

Andelshaver vs. Andelsboligforening: Hvem har ansvaret?

Et andet populært spørgsmål i 2021 har været: Hvem hæfter, hvis en renovering går galt? Og hvem skal stå for vedligeholdelsen af døre, vinduer og altaner? Vi guider dig igennem gråzonen for ansvarsdelingen mellem andelshaver og forening i vores store guide om vedligeholdelse.


Blackstone

Formue og værdien af en andelsbolig

Den sidste populære guide i 2021, vi vil fremhæve, handler om andelsboligforeningens værdiansættelse og dermed andelskronen. Bliv klogere på andelskronens maksimalværdi, regler for fastsættelse af ejendommens værdi, og hvad du ellers skal være opmærksom på i forbindelse med andelsboligens samlede værdi i denne guide.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *