Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsboligforeningerne trækker i arbejdstøjet: Her er de 10 mest populære projekter

Andelsportal.dk har dannet en oversigt over, hvilke projekter andelsboligforeningerne typisk sætter i gang. Denne oversigt giver dig et indblik i, hvordan landets andelsboligforeninger prioriterer deres projekter og hvilke projekter, der er mest populære.

Andelsportal.dk har en gratis opgaveservice, hvor landets andelsboligforeninger kan få 3 uforpligtende tilbud på deres opgaver og projekter. Et netværk af 1000 leverandører og håndværkere giver tilbud på alt fra administrationsaftaler, opsættelse af altaner eller udskiftning af vinduer hos andelsboligforeningen. Sidste år satte flere andelsboligforeninger deres projekter i gang. Særligt valuarvurderinger og opsættelse af altaner var i høj kurs. I denne oversigt kan du se, hvordan de ti mest populære opgaver på Andelsportal.dk er fordelt, og du kan få en idé om, hvordan landets andelsboligforeninger prioriterer deres projekter.

Tallene vises i procent

Altaner 22 %

På trods af diverse altandebatter er det blandt andelsboligforeningerne stadig yderst populært at få opsat altaner. Et ekstra uderum, flere kvadratmeter og en bolig, der hurtigere kan sælges, er nogle af bevæggrundene for, at flere af landets andelsboligforeninger er i fuld gang med at opsætte altaner.

Valuarvurdering 16 %

Mange andelsboligforeninger har det sidste år fået foretaget en valuarvurdering. Dette skyldes blandt andet, at de offentlige ejendomsvurderinger er udskudt og først forventes klar i 2019. Andelsboligforeningerne vælger derfor at få en valuars vurdering af deres ejendom for at få et retvisende billede af, hvad foreningens ejendom er værd.

Tagrenovering 14 %

Vind, vejr og tid medfører naturligt slid på tage. Et tæt og intakt tag er meget vigtigt for bygningens sikkerhed og sundhed. Mange andelsboligforeninger får derfor ofte renoveret eller udskiftet taget.

Udskiftning af døre og vinduer 12 %

Mange foreninger har vinduer og døre af ældre dato. Vinduer bliver ofte udskiftet til mere energirigtige versioner, hvilket i nogle foreninger medfører en reducering af varme- regningen med op til 33 procent.

Dørtelefonanlæg 9 %

Dørtelefonanlæg har de senere år udviklet sig utrolig meget. Priserne er i den forbindelse blevet lavere og mulighederne er blevet flere, hvilket har motiveret mange andelsbolig- foreninger til at få udskiftet eller opdateret deres dørtelefonanlæg i den senere tid.

Isolering af etageadskillelsen 8 %

Efterisolering er en effektiv metode til energioptimering af andelsboligforeningens ejendom. Isolering af etageadskillelser kan alle være med til at komme problemer med fugt, kulde og støj til livs.

Vedligeholdelsesplan 7 %

Vedligeholdelsesplaner giver andelsboligforeningens bestyr- else og administrator et overblik over opgaverne mange år frem. Af samme årsag er vedligeholdelsesplaner højt prioriteret blandt landets andelsboligforeninger.

Facaderenovering 7 %

Facaderenoveringer er populære, fordi de både giver ejendommen et nyt udtryk og samtidig er med til at holde murværket sundt og pænt.

Elevator 3 %

Flere og flere andelsboligforeninger har fået interesse for muligheden for en elevator i foreningen. Muligheden for at gøre ejendommen mere tilgængelig ved eksempelvis at rive køkkentrappen ned eller installere en elevator på hovedtrappen er en af bevæggrundene for den stigende interesse.

Ejendomsservice 2 %

Flere andelsboligforeninger indhenter tilbud på deres aftale om ejendomsservice i andelsboligforeningen. Viceværtforpligtelserne som trappevask, snerydning, græsslåning, tilsyn med bygningen og andet vedligehold bliver i højere og højere grad uddelegeret til professionelle leverandører i boligforeningerne.

OBS:

Der er også rigtig mange andelsboligforeninger får renoveret trappeopgangene, og får malet og lagt nye gulve. Af tekniske årsager har det ikke været muligt at inkludere tal for disse i oversigten.

Hvad synes du om prioriteringen af projekterne og gør din andelsboligforening noget anderledes? Lad os høre din mening i kommentarfeltet.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *