Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Få uforpligtende tilbud på valuarvurdering

Benyt en erfaren valuar til vurdering af jeres andelsboligforening. Så får I en konkret og nuanceret vurdering af ejendommens tilstand og dermed en værdisætning, som I kan planlægge efter.

 • Nemt – Indsend opgaven online
 • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
 • Gratis – 100 % uforpligtende
 • Valuarer i hele landet
Se hvor enkelt det er

Hvad er en valuar?

En valuar er en ejendomsmægler med speciale i ejendomsvurdering. Andelskronen i andelsforeningen er baseret på ejendomsvurderingen. De fleste andelsboligforeninger baserer eneten andelskronen på den gamle, offentlige ejendomsvurdering, eller lader en valuar vurdere ejendommen. Den offentlige ejendomsvurdering af andelskronen kan være langt fra virkelighedens prisniveau, da de seneste offentlige ejendomsvurdering for andelsboligforerninger er fra 2012. Det giver enten for lave eller for høje vurderinger. Her kan en valuar være med til at give en mere tidssvarende ejendomsvurdering.

Værdisætning af andelsboligforeningers ejendomme i 2023

I 2012 blev offentlige ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger suspenderet pga. fejl. Forsøg på at udvikle et nyt system blev foretaget, mens offentlige ejendsomsvurderinger af andelsboligforeningernes ejendomme flere gange blev udskudt. I 2021 blev de offentlige ejendomsvurderinger af andelsboligforeninger afskaffet.

Som følge heraf nedsatte man et ekspertudvalg til at anbefale en alternativ værdiansættelsesmetode, og en rapport med deres anbefalinger var klar i december 2021. I sommeren 2022 fremsatte daværende boligminister Christian Rabjerg (S) et lovforslag, som oprindeligt skulle være trådt i kraft 1. januar 2023, men det blev annulleret pga. folketingsvalget. Nu er man dog klar til at fremsætte lovforslaget igen.

I mellemtiden er det fortsat muligt at få udarbejdet en valuarvurdering, hvis andelsboligforeningen ønsker en tidsvarende vurdering af deres ejendom.

Fordele ved valuarvurdering frem for offentlig ejendomsvurdering

 • Ejendommen sammenlignes med udlejningsejendomme
 • Valuaren besigtiger den konkrete ejendom
 • Ejendommen skal vurderes hvert år
 • Valuaren tager højde for uudnyttede aktiver
 • Valuaren kan korrigere for større vedligeholdelsesprojekter

Kort sagt så er vurderingen fra en valuar oftest mere tidssvarende og korrekt end den offentlige ejendomsvurdering. Få kontakt til 3 erfarne valuarer gennem Andelsportal.dk ved at indsende jeres opgave. Inden for tre dage modtager I tre gratis tilbud på ejendomsvurdering fra valuarer og kan vælge det tilbud, der passer jeres andelsforening bedst.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på valuarvurdering »

Fastfrysning af valuarvurdering

Tidligere boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har indgået en aftale om et boligudspil med venstrefløjen og DF. Det trådte i kraft 1. juli 2020. Aftalen indebar blandt andet, at andelsboligforeninger kunne fastfryse deres valuarvurderinger – tidsubegrænset. Derfor indhentede mange andelsboligforeninger en ny vurdering inden den 1. juli 2020.

Stil spørgsmål til valuarens vurdering

Sørg for at få dokumentation for de beregninger, der ligger til grund for valuarvurderingen. Så er I som bestyrelse klædt på til at kunne informere og vejlede andelshaverne bedst muligt. Få også styr på, hvilke udviklingsmuligheder valuaren ser for jeres ejendom – så kan I planlægge efter det på både kort og langt sigt.
Send en beskrivelse af jeres opgave ind nu og modtag tre tilbud fra valuarer – det er gratis og uden forpligtelser for jer.

Krav til valuarvurderinger, der udarbejdes efter 1. oktober 2018

For at undgå tårnhøje og usammenlignelige valuarvurderinger trådte en ny vurderringsnorm for valuarvurderinger i kraft. Den er gældende for alle valaurvurderinger, der udarbejdes efter d. 1.10 2018. Med den nye bekendtgørelse er alle valuarer pålagt samme krav og retningslinjer.

Kravene til valuarerne lyder:

 • Har uddannelsen Diplom i Vurdering.
 • Har mindst 2 års praktisk erfaring med vurdering af boligudlejnings-ejendomme.
 • Har et aktuelt og indgående kendskab til markedet for boligudlejningsejendomme.
 • Er dækket af en ansvarsforsikring med en minimumsdækningssum på 5 mio. kroner per krav.


På Andelsportal.dk samarbejder vi kun med valuarer, der kan efterleve de nye krav til valuarvurderinger.

Få en præcis vurdering af andelsboligforeningen – Bestil tilbud på valuarvurdering nu! »


Se hvor let foreningen kan få 3 tilbud på valuarer

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Det siger andre andelsboligforeninger

AB Paludan Müllers Vej 5-7

Det gik let og smertefrit. Vi sendte en ret specificeret forespørgsel ud på, hvad vi søgte hos en valuar og fik leveret nogle tilbud indenfor dette.”

Andelsforeningen Dronningensgade 15

Det har været fint, der var respons og vi fik 3 tilbud på dørtelefoner. Oplevelsen var at det fungerede. Vi fik de tilbud vi havde bedt om.

AB Nørrebrogade 66-70

“Jeg var meget positivt overrasket over, at der var en person, der ringede og uddybede opgaven. Det er jo en gratis service. Det gav os mulighed for, at få overblik over prisniveauet på opgaven.”

Slip for besværet med selv at finde dygtige håndværkere