Yderst (i mine øjne) korrupt bestyrrelse..

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9940
  SBA87
  Medlem

  Nu har jeg googlet og gjort ved og kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal gøre.
  Jeg vil prøve at forklare dette så godt som muligt, afsnit for afsnit og håber at der er en eller flere der kan hjælpe til hvad jeg videre skal stille op.
  Min kæreste har boet i en andelsboligforening i 6 år. Han købte sit AB-bevis for 4.000 (og noget) + forbedriinger og siden da er værdien steget voldsomt. Da muligheden bød sig, købte jeg den oppe over i marts til 143.000 + forbedringer til knapt 80.000, som til GF i april steg til 194.000. Altså max. prisen ved salg.
  Jeg fik inden købet udleveret regnskab m.v. Det så fint ud – overskud og der var ikke budgetteret med noget seriøst. Dog studsede jeg over at der i referatet var indhentet tilbud til at få lagt dren om bygningerne, men tænkte at de penge nok var sat til side til vedligehold i 2009. Da jeg modtager regnskabet for 2010, er der et underskud på 500.000 pga drenanlæggelsen m.v. Føler lidt at lejligheden er solgt med falske forudsætninger.
  Jeg finder ligeledes ud at en masse vrøvl i lejligheden, nærmere betegnet alt det jeg har givet penge for – iform af forbedringer. det viser sig at ham jeg har købt lejligheden af, var i bestyrelsen (og nært venskab med de andre) og selv har været med til at godkende forbedringerne.
  Jeg er nu af principielle årsager gået ekstra ind i regnskab o.lign. (jeg har selv siddet som revisor for flere foreninger)
  det viser sig så at der er rigtig meget rod i bl.a. varmeregnskaberne – der bliver ikke periodiseret, men pyt nu med det. Jeg har efterfølgende fået udleveret kontospecifikationer som viser at vi samlet betaler knapt 19.000 til aconto varme om måneden, men regnskabet for 2010 (varmeregskab går fra 1/12-30/11, derfor kun en måned) viser at der er indbetalt 167.000. dette passer jo ikke helt. desuden er varmeregnskabet for 2009/10 ikk gjort op og står stadig som et aktiv ultimo 2010.
  Jeg spørger til GF og får ubehøvlede svar men adm. lover at se på det og vende tilbage. Jeg hørte intet og skrev til ham for 14 dage siden og fik af vide at det måtte jeg diskutere med bestyrelsen, – som så svarer det modsatte.
  Ikke nok med dette viser det sig, efter min mening at der er godt rod i vores husleje. Vi er 4 små lejligheder (under 60 kvm.) og 24 store (over 70 kvm.) De 4 små betaler 11 kr. mere end gennemsnittet i husleje hvor nogle af de store betaler 2 kr. og resten betaler 4 kr. mindre. dette mener jeg ikke er i orden. I vedtægterne står der også at det skal beregnes på samme måde som andeles værdi, og da de 4 små lejligheder er mindre værd burde vi også betale mindre i husleje??
  I vores vedtægter står der også at der i regnskabet skal påføres summen for forsikringen der dækker bestyrelsen. der står intet – men i protokollattet står der at bestyrelsen har udtalt at alt er ok.
  Hvad gør man ved en bestyrelse der efter min og flere andre nytilflytteres mening ikke retter sig efter vedtægterne?? Og udlevere andelshavere de ikke kan lide??
  Jeg er efterhånden (sammen med min nabo) ved at gå ud af mit gode skind.
  Tak fordi du ville læse – og på forhånd tak.. 🙂

  #10412
  Hanne12
  Deltager

  Det er trist endnu engang at læse om bestyrelser som har svært ved at administrere den tillid der er blevet vist dem.
  En anbefaling kan være at prøve at vælte bestyrelsen, men det kan være svært hvis det er en lille forening. Alternativt selv gå ind i bestyrelsen, men umiddelbart kan det godt lyde som om bestyrelsen ikke er særlig glad for nye medlemmer som så finder ud af hvad der foregår.
  Som jeg har skrevet før har vi som andelshavere ikke noget sted at gå hen hvis vi oplever uregelmæssigheder. Det er accepter eller flyt – kan det virkelig være meningen?
  Tilsvarende som Lejernes LO burde der være et organ som varetager andelshaveres rettigheder.
  Samtidig burde der være et sæt meget strenge lovpligtige vedtægter som alle foreninger skal følge, så sådanne bestyrelser og andre ulovligheder undgåes.

  #10413
  SBA87
  Medlem

  Jeg tror at de administrerer den tillid der HAR været til dem rigtig fint. Vi er 4 ud af 28 lejligheder som ikke, enten er i familie eller meget nære venner… Og selvfølgelig stoler venner og familie på hinanden. 3 ud af de 4 lejligheder er de eneste der også skylder banken penge, da alle andre max har givet 4000 for deres bevis.
  Jeg tror ikke på at det kan lade sig gøre at vælte bestyrelsen – netop fordi de alle er så tætte.. Men tanken har været der 🙂 Til vores GF ville min nabo og jeg stille op til bestyrelsesvalg, men det virkede som om at bestyrelsen allerede var “fastlagt” inden vi mødte op.. Vi fik ihvertfald ikke noget ben til jorden med vores forslag.
  Nu har jeg lige været til noget festival her i byen og fik af vide af en kammerats bror
  at jeg i foreningen omtales som den sure kælling.. Meget morsomt når man ved hvem det er 🙂
  Og nej – vi er helt enige.. det kan ikke være rigtigt at vi som andelshavere ikke kan gøre andet end at finde os i tingene eller sælge..
  Det kunne være en knald go ide med noget tilsvarende Lejernes LO til os andelshavere.

  #10415
  Hanne12
  Deltager

  Det glæder mig der er flere der finder denne ide interessant. Hører gerne fra flere og hvordan vi kan komme videre.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt