Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Nye ventelisteregler uden om generalforsamlingen. Må man det?

Hej Brevkasse,

Jeg blev for nogle år siden skrevet op til to bestemte boliger i vores forening. Jeg var i øvrigt den eneste, som stod på vores interne venteliste. Sidste år købte jeg den ene bolig og flyttede hertil. Jeg har for nylig kontaktet vores bestyrelse og spurgt, hvor mange der pt. står på vores interne venteliste, samt skrevet, at jeg antager, at jeg stadig står på listen, da jeg ikke har bedt om at blive fjernet. Nu har jeg så fået at vide, at jeg automatisk blev slettet fra ventelisten til den anden bolig, da jeg købte den, som jeg bor i nu.

Der står intet om dette i vores vedtægter. Desuden fortæller næstformanden mig, at bestyrelsen nu har besluttet, at man ikke længere kan blive skrevet op til bestemte boliger. Kun om man ønsker en lille eller stor bolig. Dette har ikke været diskuteret eller stemt om på nogen generalforsamling, og der står intet om det i vores vedtægter. Det er udelukkende noget, som bestyrelsen er blev enige om.

Det er ikke første gang, at “bestyrelsen beslutter noget” uden om alle os andre, men hvordan skal jeg forholde mig til det, som de nu har gang i?

Vores svar fra

Det er et svært spørgsmål, du stiller.

Udgangspunktet er, at bestyrelsen ikke kan ændre principperne for, hvorledes ventelisten håndteres, men om du har krav på fortsat at stå på listen efter du er tildelt en anden andelsbolig afhænger af vedtægten og af hvilke beslutninger generalforsamlingen har truffet. Dog således at såfremt foreningen i en årrække har fulgt en fast praksis om at slette medlemmer fra ventelisten, når de får en lejlighed tilbudt, så kan denne praksis have forrang.

Jeg vil foreslå, at du kontakter bestyrelsen med henblik på at blive skrevet på ventelisten med den anciennitet du oprindeligt havde. Afviser bestyrelsen dette vil du være nødsaget til at indbringe spørgsmålet for generalforsamlingen, så foreningen kran træffe beslutning om hvorledes ventelisterne skal håndteres.

Mvh Erik Matthiesen
Advokat (H)
Erma@advodan.dk

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.