Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Nye faldstammer – solidarisk hæftelse?

Hej,

Vi skal have nye faldstammer. Vi er x-antal beboere, der selv har betalt for udskiftning af vores faldstammer ved renovering af bad og køkken ned til underbo. Disse faldstammer skal ikke udskiftes ved renoveringen.

Foreningen ville ikke betale for disse dengang.

Skal vi betale for nye faldstammer igen ved forhøjelse af huslejen – altså betale 2 gange for noget vi ikke får?

Vores svar fra

Hej,

Ja, I er desværre nødt til at deltage ved betalingen, da udgangspunktet er at andelsboligforeningens udgifter til fællesbestanddele skal betales efter den delenorm, der fremgår af vedtægten.

Jeg tænker, at foreningen har begrundet afslaget på deltagelse ved betaling af faldstammerne i forbindelse med renovering af badeværelser/køkkener med, at udskiftningerne ikke er iværksat eller – på daværende tidspunkt – ønsket/besluttet af foreningen.

Mvh Erik Matthiesen
Advokat (H)
Erma@advodan.dk

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.