Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Hvem hæfter for ulovligt loft i andelsboligen?

Hej.

Jeg har netop solgt min lejlighed, og er flyttet ovenpå. Ny ejer er i gang med ombygning og har i den forbindelse fået konstateret at det nedsænkede loft er lavet ulovligt. Nu har jeg ikke etableret loftet, jeg købte lejligheden for 6 år siden, og det er formentlig lavet af ejeren før mig.

Hvem er hæfter økonomisk for det ulovlige loft, nedrivning evt reetablering ?
Med venlige hilsner Birgitte

Vores svar fra

Hej Birgitte

Udgangspunktet er, at man ved salg af andelsboliger er ansvarlig for mangler efter de samme regler, som sælgere af ejerlejligheder – dog således, at reglerne for maksimalpriser på andelsboliger afstedkommer en lille afvigelse derfra.

Hvis du ikke har udført de ulovlige lofter og heller ikke var bekendt med, at lofterne er ulovlige vil du – kort fortalt – kun kunne blive mødt med et krav fra køber, hvis forholdene omkring lofterne koster mere end 5-8% af købesummen at udbedre. Dette fordi mindstegrænsen for afslag gør, at købere ikke kan gennemføre krav om forholdsmæssigt afslag i købesummen, hvis værdiforringelsen af manglen (afhjælpningsomkostningerne korrigeret for at spare fremadrettet vedligehold) er mindre end den nævnte grænse.

Jeg håber dette besvarer din henvendelse, ellers er du velkommen til at ringe mig op på 49212121.

Mvh Erik Matthiesen
Advokat (H)
Erma@advodan.dk

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.