vedligeholdelse

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10165
  luna.1969
  Deltager

  Hej der har lige et spørgsmål, jeg håber nogen kan svare på..

  Kan en bestyrelse bare beslutte at en andelshave skal ha nyt klinkegulv på, grundet det er smuldret i fugerne..?
  I vores vedægter står der : en andelshavers vedligeholdelsesforpligtet omfatter også eventuelle udskiftning af bygningsdele og tilbehør til boligen, såsom f.eks. udskiftning af gulve og køkkenborde. En andelshavers vedligeholdelsespligt omfatter også forringelse, som skyldes slid og ælde.
  Da vores andel er fra start 80, vil jeg jo mene det er slid og ældre og derfor skal andelshaver selv betale..?

  #10917
  molan
  Deltager

  Det er korrekt at andelshaver selv skal betale, men det gælder uanset årsag. Både ved fejl, misbrug og slid og ældre.

  #10921
  luna.1969
  Deltager

  1000 tak for svaret Molan.. bare ikke det vores formand mener og han har bare sagt at foreningen skal betale..og bestilt en mure til at gøre det.. hvad dælen kan man gør ved det ??

  #10922
  nd
  Deltager

  Hej
  Du skal skrive til formanden at du på næste generalforsamling stemmer nej til af ville deltage i betaling af dette gulv som han har bestilt.Gør ham så bekendt med at der er domstols afgørelse som i andre sager der kan side stilles med denne sag( at så kan han blive dømt til selv at betale af egen lomme )
  nd

  #10925
  luna.1969
  Deltager

  Mange tak Nd
  Og tak for man kan spørger og få svar på disse sider , når man føler man har ret men ingen vil høre på en.. Tak for hjælpen 😉

  Vh.
  Luna

  #10947
  luna.1969
  Deltager

  I er så gode til at svare, så spørg lige lidt igen.. Håber i ser det 😉
  er om det samme.. vi skal til at have generalforsamling ( måske) der skal det åbenbart op til afstemning om vi skal betale det gulv (forsikring har afvist at betale) men kan det være rigtigt at fordi nogen vil have folk på deres side så skal vi andre ( som er i mindretal) bare være med at betale,, trods vi må kæmpe for at få lavet de ting som rent faktisk står i regler skal vedligeholdes.. men der siger formanden bare nej? så spørgsmålet lyder på om de kan få det igennem på generalforsamlingen som jo er højest myndighed, selvom vi er 3 som stemmer nej ? ( vi er kun 8 andel)

  og nr 2 kan en formand bare udskyde, at ville holde bestyrelsesmøde med påstand om han er sygemeldt, men dog er mødt op med en underskrevet seddel om vores admistrator er fyret pr d.d. vel vidne at de andre 2 bestyrelsesmedlemmer intet anede om det, men han har underskrift fra de andre 4 ( altså 5 underskrifter vi er 3 som intet viste om dette ) han gik derefter med udtalese om mødet var suspenderet?

  #10949
  molan
  Deltager

  Det afhænger af hvor langt du er villige til at gå, i principper kan du hive foreningen i retten og kræve erstatning for de tab som foreningen er blevet påført i den forbindelse.

  Problemet er at næste skridt er via retten og det er både dyrt og besværligt.

  #10950
  luna.1969
  Deltager

  Men er det noget du mener man kan vinde Molan? for er næsten parat vis det går igennem… Må jeg spørger om du er udd. inden for dette `? spørg fordi jeg for gode svar, men dog gerne, vil være helt sikker på tingene, inden jeg bringer dem op..
  Overvejer også en bisidder, vis der bliver nogen generalforsamling og vil da høre om du/i kan anbefale nogen? bor nede mellem Slagelse og Næstved

  #10953
  molan
  Deltager

  Om du kan vinde eller ej, kan jeg ikke hvide det må du høre en advokat om – det afhænger jo af om du kan bevise et tab eller ej. Men princippet om at hvis forening er blevet påført et tab grundet ulovlige beslutninger så er beslutningstagerene personlige ansvarlig. Der er hvad loven siger – det hærsker der ikke så meget tvivl om.

  Normalt er det dog bestyrelses ansvaret emnet omhandler, hvordan det præcist forholder sig med en genralforsamlings beslutning hvor der ikke er noteret hvem der stemte for, er mere usikkert. Der må du høre en jurist og hvad du reelt har af muligheder, men gør det nu inden GF, så du ved hvordan du skal forholder dig på selve generalforsamlingen.

  #10971
  jora10ac
  Medlem

  Jeg synes, at det virker en smule underligt, hvis der intet grundlag er for, hvad man vælger at lave af investeringer/renoveringer i en andelsboligforening. Normalt ville det være at anbefale at have en vedligeholdsgennemgang, som bliver gennemgået med bestyrelsen for at sikre, at de renoveringer, der bliver foretaget, rent faktisk er dem, det bedst kan betale sig udføre – både økonomisk og teknisk (http://www.gaihede.dk/vedligehold)

  #10972
  Hanne12
  Deltager

  Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en advokat, det lyder som en bestyrelsesformand der på enhver måde går ud over sine beføjelser. Desværre noget der ses ofte og som andelshavere har svært ved at gøre noget ved, specielt i små foreninger.
  Held og lykke med det, synes det er sejt du tager kampen op…..det sker sjældent.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt