Uretmæssig annektering af fællesareal

Tagget: 

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #27301
  perrchrist2
  Deltager

  Jeg er formand i en andelsboligforening i en rækkehusbebyggelse med 10 boliger. Foran hver bolig er der en lille have, som strækker sig i hele facadens længde. Der er hegn og hække mellem haverne. I ende-rækkehusene slutter haven i flugt med gavlen – altså ud for hushjørnet.

  En andelshaver i et ende-rækkehus har fået den ide, at hans have strækker sig 1,5 m. ud over gavlen. Hans argumentation herfor, er ikke videre begavet. Han har flere gange i tidens løb, mundtligt og skriftligt, fået at vide, at hans have slutter i flugt med gavlen. Skriftligt 5 dage før han begyndte at grave.

  Han har nu, uden varsel eller information af nogen art, påbegyndt udvidelse af haven med ca. 1,5 m. ud over gavlen. Ca. 12 m2 i alt. Udvidelsen sker ud i foreningens fællesareal. Der arbejdes med gravko og anlægsgartnere. Bestyrelsen kender ikke til projektet – har intet hørt.

  Han har nu skriftligt fået at vide, at det annekterede stykke fællesareal skal genetableres for hans regning. Men han arbejder blot videre. Er tilsyneladende ligeglad. Kan han ekskluderedes, hvis han lader som ingenting, og undlader at efterkomme bestyrelsens krav om genetablering af området?

  Hvis ja, kan bestyrelsen så iværksætte eksklusionen, eller skal der en generalforsamling til?

  Vi benytter standardvedtægterne. På forhånd tak for svar.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt