Svært at finde bestyrelsesmedlemmer

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9890

  Hej med jer,
  jeg vil bare lige mærke efter om vores forening er særlig ramt af dette problem eller om det er generelt.
  Vi har utrolig svært ved at finde (kompetente) bestyrelsesmedlemmer. Vi er kun lige over 30 andelshavere, og det er selvfølgelig lidt medvirkende til problemet. Alligevel er det lidt overraskende, at vi har så svært ved at finde andelshavere, der vil sidde i bestyrelsen.
  Vi skal snart have generalforsamling, og det ser ud til, at vi kun er to-tre bestyrelsesmedlemmer, der vil fortsætte. Og det er i øvrigt to medlemmer, der kun har siddet i bestyrelsen i et år.
  Vi må nærmest gå rundt og stemme dørklokker for at headhunte kommende bestyrelsesmedlemmer, og det bliver spændende at se, om vi kan få fyldt de øvrige pladser ud.
  Hvordan er det i jeres foreninger? Har I rift om bestyrelsesposterne eller er I i samme situation, hvor det er svært at finde nok bestyrelsesmedlemmer?

  #10249
  omantho
  Medlem

  Den problemstilling er nok velkendt mange steder i andelsboligforeninger. Derom er det også beskrevet i andre indlæg her i dette forum!
  I vore vedtægter fik vi ændret bestyrelsen fra 5 til 3-5 medlemmer, incl. formanden. Og det var af den simple grund at jeg godt kunne se, at det kunne være svært at leve op til 5 medlemmer. Det at stemme dørklokker har jeg gjort i flere valgperioder, og der er ”kø ved håndvasken”.
  Der er dem, som hvis alder godt kan være et problem til den slags, men der er så sandelig også dem, som har undskyldninger om, at de jo har arbejde ved siden af, og har ikke tid! så er der dem som indrømmer, at det ved jeg ikke nok om! og jeg kunne blive ved, med at finde undskyldninger.
  Jeg ved godt at mange informationer får man via EDB og EDB er det redskab man bruger i en bestyrelse i dag, både til budget, diverse skrivearbejde feks. informationer til andelshaverne, samt mail kontakter til samarbejdspartnere, herunder det offentlige. EDB kan være en grund til at lade sig undslippe, men den holder ikke, for det tages der hensyn til ved bestyrelses konstituering.
  Jeg har ved vores forrige generalforsamling, sat min stemmer på et minimus krav, for at jeg ville fortsætte som formand, nemlig på 3/4 af de fremmødte, normalt er det på simpelt flertal, og den opbakning fik jeg, og så ville jeg ikke svigte. Der er også den uheldige situation, at hvis ikke der er en valgt bestyrelse i en andelsboligforening, så er det ikke en juridisk godkendt andelsboligforening, og dermed lever man ikke op til kravene. Og det kan komme på tale om en opløsning af foreningen, og hvad det kan betyde, er økonomisk uoverskuelig, hvis der lån med stor gæld.
  En konklusion kunne blive, at andelshaverne amblok bliver tvunget til at købe deres egen bolig som ejerbolig, for at indfri prioritetsgælden i foreningen. Nuvel, det kan så også betyde, at man får fradrag i skatten!! spørg til side. for mig at se er det en pligt man har og har fået, ved køb af et andelsbevis, at melde sig som kandidat til bestyrelsen, når der er behov.
  Til syvende og sidst er det som regel altid formanden der står forrest i rækken, når der skal fordeles arbejde, og de øvrige bestyrelses medlemmer, er ofte kun involveret, når bestyrelsen skal være beslutnings dygtig, hvilket er et argument man kan blive nød til at fremlægge, for at få en bestyrelse. Men det kræver så, at der er en der vil være en sådan formand!!
  Held og Lykke
  Orla Munk Anthonisen

  #10250

  Skulle man måske være bedre til at oplyse om disse forskellige ‘forpligtelser’, der er ved at bo i en andelsboligforening, når man godkender en køber?
  Man kunne jo fortælle en potentiel køber, at man meget gerne ser engagement i form af deltagelse ved generalforsamlinger, arbejdsdage samt eventuelt deltagelse i bestyrelsesarbejde, men vil det hjælpe at opfordre på den måde?
  I aften skal jeg i hvert fald en tur forbi en andelshaver for at forsøge at overtale den pågældende til at stille op til bestyrelsen ved næste generalforsamling.
  Med hensyn til at skære bestyrelsen ned til tre medlemmer, så synes jeg, det ville være ærgerligt. Som det er nu, er det nemlig forholdsvis overskueligt at deltage i vores bestyrelse. Det er kun formanden, der virkelig har meget at se til. Det tror jeg dog primært er fordi vi netop er fem i bestyrelsen, så vi kan fordele arbejdet.
  Jeg håber i hvert fald ikke, at vi går ned til tre medlemmer.
  mvh
  Casper Vestereng

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt