Salg af fremlejet andelslejlighed

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9901
  Spoergsmaal
  Medlem

  Hej, jeg har en andelslejlighed som jeg har udlejet (fremlejet) i 2 år. Der er nu gået 3 måneder af perioden, og jeg vil gerne sælge andelslejligheden. Kan det lade sig gøre? Der er ikke noget i andelsboligforeningens vedtægter der siger at det IKKE kan lade sig gøre, men jeg har fået nej af bestyrelsen. Lejer kan bare blive boende i hele perioden på 2 år, men burde det ikke være muligt at sælge, således at en ny køber blot overtager lejekontrakten og selv kan disponere over andelslejligheden når lejer flytter ud, – senest efter de 2 år?

  #10286
  omantho
  Medlem

  Umiddelbart kan jeg ikke se, at det skal være et problem i det.
  Hvis køber bliver 100% gjort opmærksom på en lejekontrakt der skal resekteres, overholdes af køber, og køber selvfølgelig acceptere at der er en lejekontrakt med udløb, den og den dato, samt der nok også er en aftale om lejeafgift til andelshaverren, og alt det medgår i kødsaftalen, og at bestyrelsen godkender køber som andelshaver, under normale procedure. Så hvorfor din betyrelse er det i mod, bør du nok få en snak med dem om!
  Jeg er ikke jurist med selv formand for en andelsboligforening, og kunne da ikke drømme om, at modsætte mig en andelshaver ønske om et salg grundet en lejekontrakt. Den § vil jeg gerne kende til!

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt