Salg af andelsboliger: overholdes de nye regleraf mæglerne?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10035
  jolas
  Medlem

  Den 1. november 2012 blev der indført nogle nye regler, der skulle gøre andelsboligmarkedet mere gennemskueligt. Èn af de regler, der blev indført var, at der ved udbud af en andelsbolig skulle anføres en såkaldt “anslået teknisk pris” i salgsopstillingen. Den tekniske pris defineres som summen af købsprisen for andelsboligen og andelen af foreningens gæld.
  Dette er for så vidt et udmærket tiltag, der bidrager i positiv retning mod mere gennemskuelighed. Men bliver reglerne overholdt af ejendomsmæglerne??
  Jeg har kigget på status dd. den 26. april 2013 for en stikprøve fra Vordingborg, hvor 13 andelsboliger står til salg. Af disse 13 andelsboliger mangler 46 % af få anført den tekniske pris! Og kun 38,5 % har fået anført den tekniske pris på både webside og i salgsopstillingen.
  Hvis dette billede er repræsentativt, så er det kun hver anden andelsbolig, der står til salg, der har fået anført den tekniske pris.
  Derved står potentielle købere til andelsboliger stadigvæk overfor at skulle sammenligne pærer og bananer, når de skal afveje deres køb.
  Hvis nogen på dette forum har adgang til lettilgængelige landsdækkende data, så hører jeg det gerne, og vil gerne bidrage med sammenstillinger af data med henblik på at kunne bekræfte/afkræfte dette billede af en alt for ringe opfølgning på de nye regler.
  Nedenfor ses link til flere detaljer om strikprøveanalysen:
  https://sites.google.com/site/orestrandsalg/home/sammenligningafpriserpaaandelsboligererdetlettereathitteredeinuhvordergaaet176dagesidendenyereglerertraadtikraft

  #10721
  molan
  Deltager

  Man kan jo udvælge dem man vil se på og så udbedre sig den tekniske pris af ejendomsmæglerne, og vupti så kan de sammenligenes.
  Men ja, det er da ikke positivt at de er så langsomme med af få de nye regler implementeret.

  #10728
  jolas
  Medlem

  Det har du naturligvis ret i. Det fordsætter dog, at køberne er klar over, at der er noget der hedder “anslået teknisk pris”. De fleste vil naturligvis sætte sig godt ind i andelsforeningens økonomi inden de vælger at købe.
  Jeg kiggede lidt dybere ind i boligsiden.dk og fandt ud af, at det er muligt at lave et bruttoudtræk for DKs andelsboliger. Den 26. april 2013 var der 5004 andelsboliger annonceret på boligsiden.dk. Kun for 38.5 % af andelsboligerne vurderes den anslåede tekniske pris at være angivet korrekt.
  Analysen ses her:
  https://sites.google.com/site/orestrandsalg/home/176dagemednyereglerforsalgafandelsboligeroverholdesreglerne

  #10730
  molan
  Deltager

  38,5% er godt nok et ringe resultat. Det brude trods alt være langt over halvdelen på nuværrende tidspunkt :/

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt