særskilt konto for Andelsforeningen

 • Dette emne har 5 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 7 år siden af nd.
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10197
  Kjeld jensen
  Deltager

  Som der står i § 31,3 i vores vedtægter, Alle foreningens midler indsættes på en særlig konto, der kan kun foretages hævning ved underskrift fra 2 bestyrelsesmedlemmer, alle indbetalinger til foreningen, alle indbetalinger som boligafgift, leje m.m . skal ske til denne konto, (forkortet)
  Jeg har bedt om at få lov til at se denne konto, som bestyrelses medlem,
  Jeg vil ikke sige at de har nægtet det men de spørger om jeg ikke har tillid til kasseren, og vil have mig til at specificere hvad det er jeg vil se.
  Hvilke muligheder har jeg når de stort set nægter mig at få lov til at se denne Konto???.
  MVH Kjeld

  #10980
  molan
  Deltager

  Agtind har du ret til som andelshaver, men du er nød til at afgrænse agtindsigten til noget bestem og angiver årsagen – til kontrollen.

  Som sådan kan du ikke bare få lov at se konti og gennemrode papirer efter forgodtbefindende.

  #10981
  Kjeld jensen
  Deltager

  Jeg har svært ved at overskue hvad der står på vedligeholdelses kontoen, jeg kan ikke overskue hvad står der af penge på kontoen, det er jo en konto der bliver indbetalt på og bliver trukket fra,
  i princippet vil jeg bare have en udskrift af kontoen, uden bilag! er det helt umuligt at få???

  Mvh Kjeld

  #10983
  molan
  Deltager

  Man har ikke en vedligeholdelses kontoen i andelsboliger normalt, men selv i almennyttigt boliger hvor man har den boligordning, kan man altid få oplyst indestående på kontoen hos administrationen.

  #10986
  nd
  Deltager

  hej
  Jeg forstå at du er en del af bestyrelsen ? Ifg. vedtægteren er det en samlet bestyelse der skal lave regnskabet og revisor der skal godkende det !!!
  Så for at du kan og må underskrive jeres regnskab skal du også havde indsigt i ALLE bilag ellers skal du ikke underskrive noget som helst. Det må være dit svar til formanden ,hvorfor du vil se bilage !!!!!!!!!
  nd

  #10987
  nd
  Deltager

  Hej igen.
  Som molan skriver er det ingen krav om en vedligeholdelse konto ,men der skal nok være et note regnskab om henlagte beløb til vedligeholdelse . Det kan du ikke se på et udskrift af den konto som du henvise til i dit første indlæg. Eller sagt på en anden måde man skal havde lidt regnskabs forståelse for at kunne finde det du spørge om.
  Så på næste bestyrelse møde skal du bede om at få en indsigt om hvordan det lige er hos jer, har i en fornuftige formand/kasser så vil de også give dig den indsigt du efterspørg . Hvis ikke skal du ikke underskrive regnskabet ,
  nd.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt