Rygeforbud i min andelsboligforening?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9881
  Kirsten Lind
  Medlem

  Hej,
  Jeg bor på 4.sal på Frederiksberg i en andelsboligforening.
  Min underbo ryger, og jeg følger mig generet af røgen, da den siver op til mig.
  Mit spørgsmål lyder som følger: Kan man få et forbud mod rygning i en andelsboligforening?
  Jeg har spurgt en fra min bestyrelse som siger dette ikke kan lade sig gøre, men jeg er ikke overbevist.
  Mange tak for jeres hjælp.
  /Kirsten

  #10244
  Kimano
  Medlem

  Hej Kirsten.
  Som tingene ser ud i øjeblikket lader det til at det bestyrelsesmedlem du har snakket med har ret. Hvis det ikke fremgår af lejekontrakten at man ikke må ryge i lejligheden kan der ikke gennemføres et forbud ,- Heller ikke igennem demokratiske afstemninger.
  Grænserne for hvorledes mennesker forholder sig til deres privatsfære flytter sig med tiden og det er blevet meget almindeligt at vælge at klage i stedet for at tage en snak med den eller dem man føler sig generet af. Det er nu enggang det bedste at angribe et evt. problem så tidligt som muligt.
  Du har selvfølgelig ret til at stille et forslag på en generalforsamling om et rygeforbud i lejlighederne, men det er for det første meget svært at håndhæve og dernæst tvivlsomt om andelshaverne er forpligtet til at efterleve resultatet.
  Venlig hilsen Kimano

  #10427
  molan
  Deltager

  Nu er der ingen lejekontrakt i en andelsboligforening hvor man ikke er lejer men har brugsret. Omend vilkårene man er underlagt næsten, er de samme som en lejer.
  Foreningen kan ved en vedtægtsændring, indføre rygeforbud i andelsforeningen men kun fremadrette, ikke bagudrettet. Dvs. at det først at fuldt implementeret når alle andele har skiftet ejer. Fællesarealerne kan man altid indføre rygeforbud på.
  Om bestyrelsens formulering så var rigtigt eller forkert, afhænger af hvad man ligger i svaret. Jeg vil have formuleret det på samme måde, hvis jeg blev spurgt. Selvom det ikke er fyldestgørende og letter misvissende.

  #10428
  molan
  Deltager

  Det samme vil i øvrigt også gøre sig gællende ved ændringer om husdyr. Et forbud mod hund eller kat gælder ikke for de hunde og katter som var kommet til foreningen inden de nye regler.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt