Medlem af ABF?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9891
  Karlaage
  Medlem

  Hej i debatten!
  Jeg bor i en andelsforening og søger lidt information. Jeg har fundet lidt hos ABF, og så læste jeg lidt om dem.
  I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at høre jer lidt om ABF.
  Er det vigtigt for en andelsboligforening at være medlem af ABF?
  Hvorfor bør man som andelsforening være medlem?
  Er der alternativer til ABF?
  jeg håber i kan gøre mig klogere.
  med venlig hilsen
  Karl Aage Larsen

  #10253
  omantho
  Medlem

  Hallo Karlaage!!
  Du stiller tre direkte spørgmål, i håb om at du kan blive klogere! jeg vil hermed med min erfaring i andelsbolig regi, og formand i godt tre år, i en, vel at mærke en 100%nystartet forening!
  Lad mig prøve at give et bud på dine spørgsmål, efter den erfaring jeg har gjort:
  1. Er det vigtigt for en andelsboligforening at være medlem af ABF?
  Nej det er ikke vigtigt iflg. min vurdering!
  2. Hvorfor bør man som andelsforening være medlem?
  Det bør man heller ikke!
  3. Er der alternativer til ABF?
  Ja, det er bla. dig selv, og din bestyrelse, held og lykke!
  Mvh
  Orla Munk Anthonisen

  #10254
  Karlaage
  Medlem

  Hej Orla!
  Jeg havde ellers tænkt mig at foreslå foreningen at vi skal være med i ABF. Vi kan blive det for mellem 6000 og 7000 om året. Det synes jeg jo ikke lyder af så meget hvis de arbejder politisk for at sikre os de bedst mulige forhold.
  Desuden kan man vel bruge dem som uvildig rådgiver i tvivlsspørgsmål. Både bestyrelsen og de almindelige andelshavere?
  Du nævner, at din forening er nystartet. Har du så erfaring med medlemsskab af ABF? Og hvad er dine nærmere argumenter for ikke at anbefale at melde os ind?
  med venlig hilsen
  Karl Aage

  #10255
  omantho
  Medlem

  Hej igen Karl Aage!
  Du kan du også foreslå det, da det jo er et spørgsmål om foreningens økonomi, som helhed, om andelshaverne vil betale den udgift pr. år. Selv har jeg brugt megen tid, på at læse i lovene og ikke mindst i diverse vedtægter, som kan læses på nettet, og jeg kan godt se, at vi skal have justeret vore vedtægter inden for de nærmeste år, og det kræver tid, at forberede dette, men jeg mener også at vi selv er de nærmeste til at ændre, der hvor vi har erfaret en mangel, eller et punkt som skal fjernes, da det hører fortiden til. Derfor har jeg bl.a. brugt Portalen her, og adspurgt via eget netværk. I den sidste ende er det jo bestyrelsen der har ansvaret for den daglige drift.
  Jeg har ingen erfaring med medlemskabet i ABF, men vi har selv gjort erfaringer med store spørgsmål, opgaver og hvordan vi kan løse dem, og det er til dato gået godt, og der har været tunge opgaver, som jeg ikke vil nævne her, men de er velkendte mange steder i nyere andelsboligforeninger.
  Mit og den øvrige bestyrelses argument for ikke at foreslå indmeldelse, skyldes den opbakning vi har fra andelshaverne, for den håndtering hvormed opgaverne hidtil er blevet løst, og så vi brugt pengene på andet indkøbte gode til fælles gavn.
  Så det må ikke opfattes som om jeg er modstand af ABF, men jeg vil heller ikke være med til at feks. ændre visse procedure i vore vedtægter, fordi ABF kommer med ændringer. Der jo altså også en forskel på om man er en nystartet boligforening med lav individuel bebyggelse eller en ældre etage ejendom.
  Men i dag går tingene så stærkt, at vi løbende må forholde os til udviklingen og dermed tilpasse os.
  Jeg håber hermed, at du vil finde din løsning, og at det er den rigtige for Jer!
  Jeg tror ikke jeg har mere at tilføje hertil.
  Mvh
  Orla Munk Anthonisen

  #10256

  Hej Karl Åge,
  Orla´s kommentar er meget myntet på, at man skal huske det er andelshaverne der driver foreninngen og dem der i sidste ende bør lavet arbejdet og tage et ansvar for deres forenings udvikling. Så hvis det er indgangsviklen kan jeg godt følge at han mener ABF kan være en unødvendig udgift.
  Men jeg tror man skal se det som en større helhed. ABF er en “politisk” organinsation, der kæmper for at bevare andelsboligtanken og i øvrigt sørge for at denne ejerform har de bedst mulige betingelser.
  Man kan jo sammenligne det med en fagforening, da de i mange år har kæmpet en hård kamp for de resultater der er nået nu og så efterfølgende bliver en smule glemt, indtil man en dag står og skal bruge dem.
  Men der er stadig mange kampe tilbage og som markedet ændrer sig pt. er der behov for nogler der kan analysere tingene og råbe vagt i gevær til politikere og medier, når noget er helt skævt og der mener jeg ABF er de rette.
  ABF er afhængige ar deres medlemmer, for at få penge til det arbejde og jeg mener at man som forening bør overveje om man ikke har en solidarisk forplitigelse.
  Samtidig kan man jo altså benytte dem til en lang række ting og blandt andet har de en masse kurser, som mange bestyrelsesmedlemmer kan nyde godt af.
  De foreninger jeg har boet i har været medlemmer og jeg vil til hver en tid anbefale det, for man får nok mere for pengene end det man lige ser.
  Jeg skal understrege , at vi på ingen måde har et samarbejde med ABF, faktisk har vi selv tidligere bragt nogle kritiske artikler om dem. Ligeledes kan vores holdninger været meget forskellige på enkeltområder, men i sidste ende kæmper vi begge andelsforeningernes sag.
  Med venlig hilsen
  Martin Borgstrøm
  Andelsportal.dk

  #10268
  Karlaage
  Medlem

  Hej med jer,
  det er ikke helt let at gennemskue.
  Jeg tror dog ikke, at vores bestyrelse er på helt samme niveau, som Orlas og derfor må vi vist hellere starte med at støtte os til ABF.
  Så kan vi jo se på om vi synes det er pengene værd.
  tak for svarene!
  mvh
  Kaarl Aage

  #10271

  Hej Karl Åge,
  Det lyder som et fornuftigt valg..
  Du må jo gerne skrive senere om det så var en positiv oplevelse.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt