kold vandsmåler?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9908
  torben dahl
  Medlem

  Hej alle sammen. Vi er en forening med 116 andele og 1 lejer. Man talar meget om at vi skal passe på miljøet, co2 forurening, grundvands reserver. Hvad kan vi selv gøre? Hvordan ser i andre på at indfører betaling for eget vandforbrug. flere har opvaske maskine/vaskemaskine, der er mange ældre enlige/pensionister der ikke har nogle af delene men betaler flere gange deres eget vandforbrug til en kollektiv aflæsning. Jeg synes ikke det er retfærdigt, der er familier på 4-5 personer der bader og forbruger meget vand uden for megen omtanke på forbruget, jeg tror det vil have en indflydelse på vandforbruget, med måler, samtidig vil det være mere retfærdigt. Der er ikke tvivl om at det vil blive lovpligtigt på et tidspunkt og prisen vil stige. Der kan søges om tilskud til forbedring indtil 30/12 2010 hvor fristen for ansøgning udløber. Torben Dahl.

  #10307

  Hej Torben,
  Det er en rigtig god problemstillng du bringer frem her og vi har lige den samme i vores forening.
  Jeg er en af de familier der bruger rigtig meget vand, som andre der bruger meget mere er med til at betale, hvilket jeg er ganske glad for, men slet ikke finder rimeligt. Jeg har selv taget dette op i bestyrelsen hvor jeg selv sidder, men der er ikke den store interesse i at lave dette om.
  Samtidig er din pointe om klimaet helt korrekt.
  Hvad siger i andre!
  Martin

  #10311
  torben dahl
  Medlem
  #10329
  Kimano
  Medlem

  Hej Torben.
  Generelt må det selvfølgelig være det foretrukne, at finde en måde at fordele forbrugsbetingede omkostninger på der er retfærdig.
  Målerbekendtgørelsen ( BEK nr 891 af 09/10/1996 ) lovgiver for dette ang. GAS, EL og VARME som et krav også for ældre byggeri.
  I forhold til nybyggeri er individuel koldt-vands-måling et krav og det er det også i forbindelse med ny-installation i ældre byggeri.
  Problemet med at indføre denne slags måling i ældre byggeri er jo at forsynings nettet i ældre ejendomme ikke er forberedt til det og at der i rigtig mange tilfælde ikke er plads til målere uden en relativt stor ombygning. Medmindre køkken og badeværelse er bygget op af hinanden vil der være to strengsystemer og derfor behov for ikke mindre end 4 målere. ( da man selvfølgelig tager forbrugsmåling af varmt vand med også )
  Disse ombygninger vil jeg anslå til at koste i om-egnen af 10.000 – 15.000 kr. pr enhed hvilket vil sige at der er lange udsigter til at hente investeringen ind igen i besparelser.
  Selvom jeg ikke hører til det kor der mener at miljø-investeringer for enhver pris skal kunne aflæses på bundlinjen, så er der alligevel tale om noget af en udskrivning for at etablerer et retfærdigt fordelingssystem. Den lokale VVS-er vil sikkert glæde sig over lysten til at indfører en højere retfærdighed men man kan også komme langt med personligt mådehold i forhold til vandforbruget. 🙂

  #10330
  torben dahl
  Medlem

  Hej Kimano.
  Vi fik skiftet vores radiator og varmtvands målere ud med målere der kunne fjern aflæses,for et par mdr.siden,i den forbindelse fik vi et tilbud fra vores WWs der lyder på 1551kr.per lejlighed.Pris ialt for installation=179.916,-incl.moms.vi er 117 andele og 1 lejer.Det er ikke stillet som forslag til dette års OGF.Min begrundelse som jeg har skrevet har et mere retfærdigt/økonomisk sigte.Ps. Har selv vaskemaskine jeg tror ikke på måde hold har den største betydning.Torben

  #10331
  Kimano
  Medlem

  Hej Torben.
  Jeg indrømmer så at have taget fejl, men det lyder nærmest usandsynligt billigt. Hvorfor har du ikke stillet forslaget ? Hvis investeringen ikke er større er der al mulig grund til at antage at det udover en retfærdig fordeling også bliver en glimrende forretning ?

  #10332
  torben dahl
  Medlem

  Hej KIMANO OG MARTIN.
  Tak for jeres svar på mit indlæg vedr. koldvandsmålere. Grunden til at jeg først tager problemstillingen op nu er, at jeg forespurgte på sidste års OGF i forbindelse med, at vi skulle skifte vores målere ud til fjernaflæselige målere, om det ikke kunne betale sig at få målere på det kolde vand samtidig. Jeg havde forventet, at der var en større interesse i vores bestyrelse end tilfældet er – og alt andet lige må der da kunne være sparet noget, når nu vi skulle have håndværkere ind alligevel. Vi har tilsyneladende den samme uenighed i vores bestyrelse som MARTIN omtaler. Jeg tror desværre, at der tænkes for meget i personlig interesse. Jeg håber, at der er flere i dette forum, der vil komme med deres mening.

  #10333
  Kimano
  Medlem

  Hej Torben.
  Som du nævner er der ganske meget at spare og en hel del uretfærdighed at kunne rette op på. Omend det er et partsindlæg er denne artikel http://www.kuben.dk/composite-612.htm ganske tankevækkende.
  Du har helt sikkert ret i at egne interesser spiller en stor rolle. I min forening fik vi med 11 års forsinkelse varme-fordelingsmålere for nylig. At vi har sparet 11,3 % eller 77.000 kr. fordelt på 74 andele i et graddagekorrigeret regnskab bliver forbigået i dyb tavshed ,- nogle er bare smæk fornærmede over at de ikke længere kan få andre til at betale en del af deres varmeregning.
  Venlig hilsen Kim Hansen

  #10355
  bfpg2000
  Medlem

  Jeg kender til en hel del ældre boliger – og i ingen af dem er det umuligt, at installere vandmålere (både varmt og koldt vand skal måles – der betales for vand uanset om det er varmt eller koldt – og varmen i varmt vand betales efter den tarif som fastsættes i varmeregnskabet, på samme måde som for varmeforbruget i radiatorerne)
  Som et modtræk i forhold til en modvillig generalforsamling, kan man jo selv få installeret vandmålere – og så overfor foreningen/ejendommen afregne det forbrug man selv har haft i forhold til den post i regnskaber, som er fordelt på alle lejligheder – efter brutto-areal.
  Aflæsning kan man jo lade et uvildig “aflæser” firma foretage – ligeså beregningen.
  Vil ejendommen / foreningen ikke være med til det, vil jeg tro at der er gode muligheder at få en domstolsafgørelse på det – endda med mulighed for FRI PROCES som en principiel sag med stor samfundsmæssig betydning. Man har nemlig herhjemme ikke pligt til at betale for andres forbrug, idet princippet enhver betaler sit – er stålsat.
  Mvh
  Per – bfpg2000

  #10358
  torben dahl
  Medlem

  Hej Per, efter jeg satte mit indlæg til debat i dette forum, har jeg fundet denne artiklen på nettet, det må være den rigtige måde at gennemføre det på. Jeg har også lagt den ud på vores interne debat forum, så må jeg se om der er interesse, indtil nu har der ikke været noget indlæg. A/B Arken sparer vand og penge | Max 100

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt