klager over skjulte mangler og fejl der ikke var der, da vi flyttede

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10092
  arne
  Medlem

  Vi har solgt vores andelslejlighed d. 1/5-2011 med indflytning/overtagelse 13/4-2011. I december 2011 får vi udkast til stævning ud fra en advokat at gulvet i brusenichen giver sig. Bestyrelsen havde ved salget en vurderingsmand ude for at vurdere forbedringer og på det tidspunkt var der ingen fejl ej heller ikke i den tid vi har boet der. Badeværelset er fra 1998 og godkendt til ibrugtagning i 2000 fra teknisk forvaltning som var ude at bese det. Vi har derfor fået en advokat og der har været syn og skøn på lejligheden hvor der pludselig er mange fejl også i vores køkken som er renoveret i 2004. De fleste fejl er vedr. vvs bl. a. at der er etableret vandbåren gulvvarme som syn og skønsmanden siger er ulovlig. Kan det passe at man kan komme og klage så lang tid efter. Vores advokat siger at man kan klage til evig tid når det er selvbyg.passer det? Vi har haft fagmænd på til el og vvs, men selv stået for resten. I køkkenet er det fliserne på gulvet der er gået løse, hvordan kan de pludselig det efter 7 års brug. Desuden påpeger syn og skønsmanden at der ikke må stå skabe på tværs af bjælkelaget i køkkenet da disse ikke kan bære det. Det skal bemærkes at der også inden renoveringen af køkkenet stod skabe der. Vi har inden vi flyttede klaget til bestyrelsen over at man har afbrudt varmen i kælderen første gang i vinteren 2011, da dette kan medføre at der kommer endnu mere fugt. Der har før været hussvamp i ejendommen og dette er udbedret i ca 1994 og dengang anbefalede man at der kom varme i kælderen. Ejendommen er over 100 år gammel og der har været etableret centralvarme siden 1995. i alt stiller synsmanden i udsigt at det kommer til at koste ca. 400.000 +moms incl. genhusning på hotel med diæter mens udbedringerne bliver lavet. Kan det passe at vi skal betale mere end køber har givet for forbedringer. Vi har ikke fået svar fra syn og skøn om det kan skyldes at man har afbrudt varmen i kælderen.

  #10801
  arne
  Medlem

  Glemte at skrive at det er en stuelejlighed

  #10805
  molan
  Deltager

  “Kan det passe at man kan komme og klage så lang tid efter. Vores advokat siger at man kan klage til evig tid når det er selvbyg.passer det?”
  Delvist, man har 6 måder til at påberåbe en fejl efter man er blev bekendt med fejlende (ulovlige installationer), men der er ingen forældelse på hvornår man kan blive bekendt med en fejl (eks. 20 år efter, når der skal laves nyt køkken så er ok).
  En ting er fejl noget andet er ulovlige el eller vvs installationer, fejl skal ses som noget hvor beløbsstørrelse skal vurderes. Dette er ikke tilfældes ved ulovlige el og vvs installationer, idet at det slet ikke at lovligt at sælge med ulovlige installationer.
  “Kan det passe at vi skal betale mere end køber har givet for forbedringer. Vi har ikke fået svar fra syn og skøn om det kan skyldes at man har afbrudt varmen i kælderen.”
  Varmen i kælderen er irrelevant for ulovlige udført arbejde og installationer, og ja som sælger skal du svare udbedringerne altså lovliggørelsen (hvilket du jo skulle have gjort allerede da du lavede det i sin tid).

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt