Kan bestyrelsen annulere brugsretten til lovlige installationer?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9936
  M_1750
  Medlem

  Hej
  Jeg er ved at sælge min andelsbolig, som jeg købte for halvandet år siden. I lejligheden ude på toilettet, står der en lovligt installeret brusekabine. Jeg pillede døren af brusekabinen, da jeg flyttede ind, da dette var mere praktisk, syntes jeg. Lejligheden er nu blevet synet og brusekabinen skal pilles ned ved salg i følge vurderingsrapporten. Imidlertid tøver bestyrelsen med at give mig lov til at informere kommende køber om, at han/hun gerne må købe og sætte en ny kabine op, da bestyrelsen foretrækker at andelshaverne laver badeværelser i stedet for. Bestyrelsen har, viser det sig, et ønske om at få udskiftet brusekabinerne, der står i nogle af foreningens lejligheder, med badeværelser, som jo kræver vådrumssikring etc. Mit spørgsmål er nu, om bestyrelsen kan fratage kommende køber brugsretten til de lovlige installationer, der er lavet? Jeg mener jo, at når jeg købte en lejlighed med adgang til bad og bør jeg være berettiget til at sælge en lejlighed med adgang til bad – forudsat, at den gamle kabine uden dør skiftes ud med en ny, lukket kabine med dør. Det skal siges, at foreningen ikke har vedtaget nogen form for forbud mod kabiner i lejlighederne på generalforsamling, og jeg fik da jeg købte intet at vide om, at jeg eller en kommende andelshaver muligvis ikke måtte skifte kabinen ud med en anden kabine. Håber på lidt hjælp herinde.
  Hilsen Marie

  #10394
  omantho
  Medlem

  Hej Marie!
  Her er der igen et eksempel på, at en bestyrelsen som du beskriver det, efter min bedste mening og opfattelse, går over deres beføjelser, idet da du købte andelsbeviset, blev lejligheden selvfølgelig også synet og godkendt, ved den overdragelsen, men nu halvlandet år efter, bliver den ikke godkendt. Jeg forstår det sådan, at der ikke har været høring eller anden fælles afstemning om planer for en form for modernisering af badeforholdene pr. andelshaver.
  På den baggrund vil jeg mene, at bestyrelsen har besluttet noget, som burde være afgjort ved en afstemning. Jeg vil dog mene, at det ikke behøver at være med 2/3 del flertal, økonomien taget i betragtning som helhed, men med et simpelt flertal.
  Jeg kan opfatte det også sådan, at der er tale om en ældre ejendom, idet der ikke er et decideret badeværelse. Gad vide om bestyrelsen har lavet en vedligeholdelse/moderniseringsplan, det tyder det ikke på!
  Mvh
  Omantho

  #10397
  Merkur
  Medlem

  Hej Marie
  Bestyrelsen bør ikke kunne beslutte det alene, men tage det op på en generalforsamling. Brusekabiner er ofte årsag til vandskader og fugtproblemer, da ældre ejendomme ikke er gearet til dem. Så der kan være god grund til at en forening beslutter at der skal etableres rigtige badeværelser.
  Mvh

  #10398
  M_1750
  Medlem

  Hej Omantho og Merkur
  Mange tak for jeres svar! Jeg mener jo også, at bestyrelsen går over sine beføjelser, men det mener dele af bestyrelsen imidlertid ikke. Og ja, der er tale om en ældre ejendom, og der er ingen tvivl om, at etablering af badeværelser er at foretrække frem for kabiner. Jeg mener blot ikke, at bestyrelsen kan statuere et eksempel for en “badeværelse frem for kabine”-politik i denne situation, da jeg købte en lejlighed med godkendt kabine og der i vurderingsrapporten, som jeg købte på baggrund af blot står, at toilettet/badeværelset indeholder en brusekabine. Det fremgår ikke af noget dokument fra mit køb, at der ikke måtte skiftes kabine ud.
  Det nye er, at bestyrelsen argumenterer for at opsætning/tilkobling af ny kabine til de lovlige og godkendte installationer er at betragte som en byggesag, hvorfor den skal til godkendelse hos bestyrelsen. Kan I mon hjælpe mig der? Det vil vel svare til at sætte en ny vandhane og køkkenvask op – som jeg ser det – og det er da i hvert fald ikke en byggesag.
  hilsen Marie

  #10399
  omantho
  Medlem

  Igen, hej Marie!
  Jeg vil mene, at bestyrelsen har fortsat et problem eller to, for det første har de en sag de vil vende og dreje til deres fordel “vi bestemmer” men de har også et andet problem, idet det er en andelshaver, som dig, der ikke bare godkender bestyrelsens politik!
  Hvis bestyrelsen mener, at samtlige badeværelser skal moderniseres, så er der tale om, for det første, at det er godkendt på en generalforsamling eller en høring med skriftlige besvarelser, som skal omdeles. Bestyrelsen kan ikke bare uden videre, kræve at hver enkelt skal modernisere, uanset om det er i forbindelse med et salg eller ej!
  Ud fra det foreliggende, har Jeres bestyrelse en kedelig sag. Og jeg tror ikke jeg kan komme det nærmere, da jeg jo ikke har den fornødne interne indsigt, i netop Jeres/Din andelsboligforening.
  Jeg vil derfor anbefale dig, i det konkrete tilfælde, at rådføre dig med en advokat, din sag vedr.
  Mvh
  Omantho

  #10400
  M_1750
  Medlem

  Mange tak for svar, endnu en gang. Jeg vil overveje at få en advokat på sagen.

  #10420
  molan
  Deltager

  Svaret er at det kan ikke de ikke, såfremt der ikke er noget rimeligt grund. Sikkerheden skal være i orden mht. til damp/udluftning. Det skal være en lovlig installation. Vedtægterne tillader det eller forbyder det ikke osv..

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt