Indsigelse vedr. afløbsrør

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #25162
  Nicklas
  Deltager

  Hej,

  Min kone og jeg er endt i en uheldig situation i forbindelse med salg af vores andelsbolig. Jeg skal prøve at gøre det kort:

  I forbindelse med salg blev der konstateret revner i vores terrassogulv på badeværelset. Disse blev der givet nedslag til udbedring. Som udgangspunkt lignede det, at bærejernet under gulvet var rustet, og at gulvet derfor var revnet ‘hele vejen’ langs bærejernet.
  En sagkyndig har nu set på sagen (da det viste sig ikke bare at kunne repareres), og bærejernet er rustent, men det viser sig, at der også ligger et gennemrustent skjult afløb, som er støbt ned i terrassogulvet. Det er tilsyneladende dette rør, som har påvirket gulvet, og som vil påvirke det fremover, hvis det ikke fjernes.
  Som jeg nogenlunde har kunne læse mig frem til, så ville foreningen skulle stå for udbedringen, såfremt det var bærejernet der var skyld i revnerne, mens andelshaver står for vedligehold af afløb, hvilket kunne betyde at vi skal afholde hele omkostningen.

  Mit spørgsmål er så – hvordan søren kan man vedligeholde et afløb, som er ikke er i brug (og ikke har været det mens vi har ejet/lejet lejligheden), og som samtidig er støbt ned i gulvet, så man faktisk slet ikke aner at det ligger der.
  For mig svarer det til, at andelshaver skal vedligeholde alt inde i væggene.

  Det korte og det lange er – hvem skal dække denne omkostning til fjernelse af røret og udbedring af hele terrassogulvet? Som udgangspunkt (tror jeg) har vi misligeholdt vores vedligeholdelsespligt, men på en del af lejligheden, som vi ikke (med god grund) vidste eksisterede, og som vi heller ikke ville kunne vedligeholde, selvom vi havde den viden.

  Det skal siges, at det er en nyoprettet forening, og vi er derfor første ejere af lejligheden.

  Håber at dette giver nogen mulighed for at vurdere hvordan man kan komme til bunds i denne sag.

  De bedste hilsner

  Nicklas

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt