Indkalelse til ekstraordinær generalforsamling

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9938
  Ckpeppe
  Medlem

  Hejsa
  Vi har forsøgt at sælge vores andel i 1,5 år og har nu fundet nogen som bytte bolig med os under den forudsætning af de må leje den ud. Derfor har vi indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Først spurgte vi betyrelsen om de ville indkalde, men det ville de ikke, så samlede vi de underskrifter der skulle til og indkaldte selv til ekstraordinær generalforsamling, efter standardvedtægterne. Nu har vi så lørdag fået brev fra administrator om at indkalelsen ikke er gyldig fordi vi ikke overholder standardvedtægt § 24, fordi vi selv har uddelt indkalelsen og ikke har haft givet dem til bestyrelsen som så skulle indkalde. Jeg kan ikke læse af § 24 at det er bestyrelsen der skal indkalde, hvis jeg overfortolker helt vildt kan jeg måske lidt se det. Men kan det virkelig være korrekt at vores indkalelse er ugyldig p.g.a. vedtægt som man skal have været jurist i 27 år for at kunne tolke? Desuden, udleverede vi indkalelsen mandag og for først afvide den ikke er gyldig om lørdagen? Burde bestyrelsen ikke komme til os det øjeblik de opdagede at den ikke var gyldig. Vi sendte indkaldelsen til administrators hovedmail samt til underskrivende advokat på regnskabet om mandagen også.
  Håber der er nogen der ved lidt om dette som kan give deres mening til dette?

  #10407
  omantho
  Medlem

  Hej Ckpeppe!
  I std. vedtægterne fremkommer flg.
  “Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når en generalforsamling eller flertal
  af bestyrelsens medlemmer eller 1/4 af andelshaverne eller administrator
  forlanger det med angivelse af dagsorden”
  Derudover hedder det, at det er bestyrelsen som er valgt til at varetage foreningens daglige ledelse.
  D.V.S. Er bestyrelsen valgt i.h.t. vedtægterne, så er det bestyrelsen der indkalder. Men det er da muligt, at vælge en ny, hvis der er flertal på næste ordinære generalforsamling.
  Nu ved jeg ikke hvad der præcis står i Jeres vedtægter, men udlejning er ikke unormalt i en andelsboligforening, når der er en lovlig tidsbegrænset lejekontrakt, så skulle det modsatte fremgå af vedtægterne.
  Jeg finder umiddelbart, at I har en lidt usamarbejdsvillig bestyrelse!for at finde en løsning for dig.
  Mit råd, find en advokat, evt. her på Portalen.
  Mvh
  Omantho

  #10409
  Hanne12
  Deltager

  Jeg tolker § som Ckpeppe – der står direkte “eller 1/4 af andelshaverne”.
  Jeg kan kun se det som opstruktion fra bestyrelsens side, og kan tilslutte mig Omantho – find en advokat.

  #10410
  Kimano
  Medlem

  “Derfor har vi indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Først spurgte vi betyrelsen om de ville indkalde, men det ville de ikke, så samlede vi de underskrifter der skulle til og indkaldte selv til ekstraordinær generalforsamling, efter standardvedtægterne.”
  Det er vel bestyrelsens suveræne ret at lede foreningen ? Som det her er beskrevet beder i bestyrelsen om at indkalde uden at have grundlag for det. Hvorefter i skaffer grundlaget og tilsidesætter bestyrelsens ret til at lede foreningen ?
  “Nu har vi så lørdag fået brev fra administrator om at indkalelsen ikke er gyldig fordi vi ikke overholder standardvedtægt § 24, fordi vi selv har uddelt indkalelsen og ikke har haft givet dem til bestyrelsen som så skulle indkalde.”
  Det er set før at en bestyrelse ikke ville indkalde til en generalforsamling selvom grundlaget var i orden, og om det ville nå dertil fremgår ikke af din beskrivelse. Men indkaldelse til generalforsamlinger er bestyrelsens opgave.
  “Desuden, udleverede vi indkalelsen mandag og for først afvide den ikke er gyldig om lørdagen? Burde bestyrelsen ikke komme til os det øjeblik de opdagede at den ikke var gyldig. Vi sendte indkaldelsen til administrators hovedmail samt til underskrivende advokat på regnskabet om mandagen også.”
  Mindre end en uge er faktisk ikke meget tid at give bestyrelsen til forholde sig til sagen. Ved ikke hvor stor jeres forening er og hvor stor bestyrelsen er, men de skal da lige have mulighed for at samles eller ?
  Jeg er ikke jurist men giver blot en mening.

  #10418
  molan
  Deltager

  Tillader jeres vedtægter udlejning? Ellers kan du kun fremleje ud fra de normale regler om fremleje dvs. højst 2 år, fordi det herefter bliver et lejer/udlejer forhold.
  Problemet for en andelsforening ved udlejere er at de
  1. Ikke kan gøre noget ved dem eller stille krav til dem, andet end det som er omfattet i lejeloven
  2. I sidste ende kan man kun tvangssælge andelen hvis det går helt galt, men man kan ikke udsmider lejer i hht. lejeloven. Så, hvis foreningen har godkendt udlejningen, så er den på spanden.
  En ulovlig udlejning er noget andet, dvs. uden foreningens godkendelse.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt