Hvordan funger en renteswap?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9895

  Hej. Vil nogen hjælpe mig med at konkretisere, hvordan en renteswap fungerer helt nøjagtigt. Det betyder “rentebytte”, ved jeg og kan tilknyttes et lån med en fast rente.
  Hvad sker der når swappen er negativ ctr. positiv i forhold til den fastsatte rente på lånet. Jeg ved, at hvis swappen er 4% og renten falder til 3%, så betaler man en overrente og swappen bliver negativ. Hvis man skal indfri et lån med negativ swap, kan det ikke indfries til kurs pari, men den negative swaps overrente skal lægges tili % af den faste rente, vist nok. Lånene er vist også inkonvertible og med særlige indfrielsesvilkår.Kan man med fordel indfri et lån, hvis swappen er positiv? Hvor tit opgøres swappen på et Cibor-6-lån? Hver 6-måned eller i virkeligheden hver måned?
  Venlige hilsner
  Nikole Hande Lowe Jacobsen

  #10278
  omantho
  Medlem

  Hej Nikole Hande!
  Går ud fra, at du har set den video der er henvisning til, se hele oversigt af debatter og gå næsten nederst, der står (Renteswap) der er linket.
  I har et Cibor 6, d.v.s. i afregner så hver 6. mdr. er det et Cibor 3, er det pr. 3. mdr. Lånet har den ulempe, at kreditforeningen fastrente lån til andelsboligforeninger er bygget op på et banklån med variabel rente, swaprente, og det giver i den tid hvor den variable rente er lavere end fastrenten, det man kalder negativ. Derfor er der ikke, på papiret den samme sikkerhedsstillelses garanti for udbyderen! Og det i sig selv kan være et problem!
  Lånet er som udgangspunkt godt nok, idet man i et rentetrappelån over 30 år, og de første 10 år trin med en fast stigende rente, og så er renten herefter noget sin max. d.v.s. Vi kender renten i løbetiden. Det der er problemet, er at idet det er en swap rente indbygget, som jeg beskrev ovenstående, betyder at der er mere kompliceret at administrer. da der kun pr. automatik bliver hævet via den variable rente, og låneren skal så sørge for, at indbetale differencen mellem den variable og fastrenten. Hvis nu, som det var i begyndelsen af 2008, da den variable rente var større end fastrenten, ja så skulle udbyderen indbetale til låneren, som jo i første omgang havde opkrævet for meget.
  En omprioritering kan man med et renteswap lån godt glemme p.t. grundet den lave rente. Det er økonomisk uoverskueligt! Kurstabet er himmelråbende!!
  Det man kan håbe, er at renten vil stige igen og at der kom lidt inflation, men intet tyder på, at det ikke kan blive før ultimo 2011, og evt. slå igennem i 2012.
  Mvh
  Orla Munk Anthonisen

  #10279

  Hej.
  Tak for svaret. Jeg har nu været på nettet og søgt yderligere viden. Der er bunker af materiale om renteswaps. Det er vist ikke noget for en andelsforening efter min opfattelse.
  Alt godt
  Nikole Hande

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt