Hvordan finder jeg Markedsværdien?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10119
  Cameldriver
  Medlem

  Hej
  Jeg står i en lidt speciel situation.
  Min kæreste fik konstateret uhelbredelig kræft, så vi besluttede derfor at flytte sammen i hendes Andelslejlighed, så vi kunne få mest muligt ud af hendes sidste tid. Vi aftalte at jeg skulle sælge min andel, og betale 400.000 for halvdelen af hendes lejlighed, ved indflytningen. Hvilket vi skønnede var halvdelen markedsprisen.
  Ved hendes død, skulle lejligheden så vurderes. Og hendes datter skal så have/arve halvdelen af denne vurdering.
  Hun døde så meget pludseligt, og jeg nåede aldrig at få solgt min. Og nu kan jeg ikke sælge den, før jeg ved om jeg overhovedet har råd til at blive boende.
  Desuden har det vist sig, at vurderingen også kan have betydning, for den arveafgift datteren skal betale. Hvis eksempelvis markedsværdien ligger 300.000 kr. under andelsværdien, er der hvis jeg ellers har forstået det rigtigt, en forskel på 45.000 kr. i arveafgift.
  Men jeg kan ikke finde nogen der foretager en uvildig vurdering af markedsprisen.
  Nettet bugner af folk der vil fore tage en vurdering af andelsværdien.
  Men det er markedsværdien vi skal bruge.
  Håber der er nogen der kan hjælpe?

  #10847
  molan
  Deltager

  Markedsværdien er et gæt, baseret på erfaringer. De eneste som kan give brugbare gæt på samme, er andelsbolig mæglere i området.
  Det nemmeste for dig er at flytte tilbage til hvor du boede, og så lad datteren få sin arv for det den nu kan bliver solgt til. Alternativt så bruge andelskronen, som er den pris den burde kunne sælges til.

  #10848
  Cameldriver
  Medlem

  Tak for svaret.
  Jeg vil prøve at finde en lokal mægler.
  At flytte tilbage er selvfølgelig det nemmeste. Men jeg vil for det første gerne blive i min kærestes lejlighed, da den er dobbelt så stor, og væsentligt bedre end min egen.
  Desuden har jeg ikke lyst til, bare at sende problemet videre til datteren, som jeg holder utroligt meget af.
  Men nu får vi se hvad mægleren siger.

  #10850
  kim
  Medlem

  Hej
  Jeg var i samme situation som dig, at jeg havde en kæreste som fik kræft og døde (16 års forhold). Jeg boede hos hende i ca. 10 måneder, da jeg flyttede tilbage til min lejlighed fik jeg klager over at underboen pludselig kunne høre mig og at jeg nu lige pludselig skal til at lave mine gulve om. Det er jo også lige det man har brug for når man har mistet det menneske man elsker mest af alle. Jeg håber ikke du får de samme problemer.
  Hilsen Kim
  P.S. Jeg har næsten totalt i stand sat en 4 værelses lejlighed. (142 kvm). (Isolering af lofter og ydervæge, opretning af gulve lejligheden er fra 39).

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt