Hvem hæfter for sådanne fejl, mig eller andelsforeningen?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9923
  Rapundus
  Medlem

  Jeg prøver lige at sende et spørgsmål videre til jer kloge hoveder herinde:
  Jeg har behov for assistance og tænkte at i andelshavere herinde måske kunne guide mig videre i søgen efter hjælp med min sag, mens jeg venter spændt på en tilbagemelding fra Andelsportal.dk.
  Min sag er at jeg har et andelshus, hvor der desværre foreligger fejl og mangler – alle er bekræftet i en byggesagkyndig rapport og en thermografisk rapport.
  Når man skal sælge et andelshus, hvor der er udarbejdet sådanne rapporter, er der nogen som kan hjælpe med svar på følgende spørgsmål:
  Hvem hæfter for sådanne fejl, mig eller andelsforeningen?
  Hvem skal oplyse en evt. køber, mig eller andelsforeningen?
  Kan jeg overhovedet sætte et salg igang før sagen om disse fejl og mangler er afsluttet?
  Eller er der nogen som ved hvordan man kan komme ud af en andelsbolig på andre måder end et almindeligt hussalg med stort værditab for mig?
  Jeg ser frem til at modtage tilbagemeldinger med masser af gode råd og svar.
  På forhånd tak og tak for denne side, det er et godt initativ med en side hvor vi som har en andelsbolig kan få kontakt til hinanden.

  #10361
  omantho
  Medlem

  Hej Rapundus!
  Som jeg forstå din formulering, så har du allerede spørgsmålene på andelsportalen.dk, det må være eksperpanelt!
  Men du nævner, at du bor i et andelshus, altså ikke andelslejlighed, d.v.s. at som udgangspunkt vil jeg mene, at hvis fejlene er opstået/begået inde i boligen, så er det normalt andelshaverens ansvar, hvis der er opstået udefra, herunder vinduer og gadedøre m.m., så er det ofte, iflg. foreningens vedtægter nærmere beskrevet, om det er andelshaverens eller foreningens pligt, at vedligeholde hvad!
  Køber skal være bekendt med mangler og fejl, som nok vil kræve fejlene rettet/udbedret inden en endelig handel.
  Læs Jeres vedtægter, og spørg bestyrelsen om de har udarbejdet en vedligeholdelsesplan for foreningen boliger generelt. Undersøg nærmere om der kan være tale om generelle misligeholdelse af foreningens boliger.
  Hvis vi taler om en tvistighed mellem dig og foreningen/bestyrelsen derom, så bør du tage juridisk bistand fra en advokat med andelshuse som speciale.
  Mvh
  omantho

  #10423
  molan
  Deltager

  Du næver ikke hvad salgs fejl og mangler du hentyder til?
  Skjulte mangler som sælger ikke kunne vide fandtes, er dit problem. Ellers er det sælgers problem. Tidligere andelshaver kan hvis det ellers er muligt give aben vider til forrige ejer osv. helt tilbage til oprindeles andelshaveren.
  Hvis der er et spørgsmål om fejlagtigt værdisættelse, altså salg til en for høj pris, så det bestyrelserne som hæfter på en sådan fejl (som forhåbentlig har en forsikring som også dækker for tidligere bestyrelsers fejl).

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt