Gebyr ved for sen huslejeindbetaling

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10201
  IHollesen
  Medlem

  Jeg har googlet en del på nettet omkring hvilke og hvor mange gebyrer en andelsboligforening må tage ved for sen indbetaling.
  Jvf. foreningens vedtægter står der at der pålægges et gebyr efter lejelovens bestemmelser. Dvs. 275 kr.

  I vores andelsboligforening har vi et administrationsselskab på. De udsender huslejefakturaer og også rykkere på for sen indbetaling. Jeg har desværre fået indbetalt sidste kvartalshusleje 14 dage efter forfaldsdato som var d. 7 juli. Jeg modtager en rykker d. 17 juli hvori det fremgår at jeg på næste opkrævning bliver pålagt 275 kr. Det er fair nok. Nu har jeg så modtaget min opkrævning og der er pålagt for 2 rykkergebyrer ialt kr. 550 .
  Jeg kontakter derfor selskabet og de siger de har sendt en rykker d. 10 april og d. 17 april hvorfor jeg skal betalt 2 x rykkere. Jeg har dog kun modtaget brevet d. 17 april. Ydermere påtaler han at jeg også burde blive pålagt et gebyr på 475 kr fra foreningen (andel) men det havde han undladt.
  Jeg “brokker” mig over dette dobbelte gebyr da jeg kun har modtaget et brev og det tydeligt fremgår jeg pålægges 275 i rykker.
  Han indvilger så i at slette det ene gebyr men tilføjer så efterfølgende at jeg nu bliver pålagt foreningsgebyret på 475 kr?!

  Må foreningen godt lave et foreningsgebyr hvis der bliver indbetalt for sen husleje plus rykkergebyr x flere inden for så få dage?

  Hvor kan jeg klage videre.

  Håber der er hjælp at hente.

  Ps. kan ikke udfra vedtægterne i foreningen se hvor det foreningsgebyr står..

  #11000
  molan
  Deltager

  Reglerne ved gebyrer i andelsforeninger er lige blevet besvare selvom det var i forbindelser med arbejdsdage.

  Hvis det står i vedtægterne før du købte din andels, så er det ok, ellers ikke med minder du selv har stemt for ændringene i vedtægten.

  Du kan klage videre til bestyrelsen og evt. til genralforsamlingen om nødvendigt.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt