fra Andels bolig til Ejerbolig,

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #15270
  Kjeld jensen
  Deltager

  Er der nogen der kan bidrage med erfaringer, ved sådan en omlægning???

  #16892
  emkd
  Deltager

  Hej Kjeld,

  Er der nogen speciel grund til at du ønsker en ejerlejlighed i stedet for andelsbolig, som du sidder i nu?

  Fordele ved ejerlejlighed er, at prisen følger markedet, og at man derfor kan være heldig at tjene gode penge på sin bolig under gode tider i markedet.
  Ved ejerlejlighed stiger din bolig i pris, når du laver noget ekstra på boligen, fx nyt køkken, nye gulve, nyt badeværelse osv. Hvor i en andelsbolig, får du ikke lige så meget ud af det. Din bolig stiger mindre i pris ved andel end ved ejerlejlighed, når der laves ekstra på boligen.

  Du skal vide at ejerlejligheder er markant dyrere i kvadratmeterpris end andelsboliger er.
  Hvis du fx tager en 2-værelses andelsbolig på 50 kvadratmeter i storkøbenhavn vil den ca koste mellem 500.000-800.000 kr. hvorimod hvis det var en ejerlejlighed ligger prisniveauet på 1.200.000-1.800.000 kr. Dvs. næsten mere end en fordobling i prisen for samme antal kvadratmeter.

  I en andelsbolig betaler du husleje som er forskellig for hver andelsboligforening. Det kan spændende vidt fra 2000-9000 kr. om måneden afhængigt af foreningens lån og boligens størrelse.

  I en ejerlejlighed betaler man ikke husleje til nogen forening, da man ejer hele lejligheden, og ikke kun brugsretten. Men man betaler i stedet for ejendomsværdiskat, grundskyld og fællesudgifter. De tre ting er ca. 2500-3500 kr samlet gennemsnitligt i København.

  Ulempen ved andelsbolig er, at der på generalforsamlingerne kan vedtages ting, der vil påvirke ens husleje. Fx kan der vedtages, at der skal renoveres tage i det kommende år, og andelsboligforeningen vil derfor optage lån hertil. Det betyder, at ens husleje stiger med x-antal kr. fremover. Og dette er man ikke selv herrer over. Man er underlagt disse vedtag.
  Dette foregår ikke ved ejerlejligheder.

  Håber det gav dig nogenlunde svar 🙂

  Ellers kan du tjekke min hjemmeside ud, hvor jeg skriver om netop forskellen på ejerlejligheder og andelsbolig, og hvad man gør ved optag af lån hertil.

  Mvh
  Emma

  #26691
  JeppeM
  Deltager

  Nu er der her godt nok et ældre indlæg. Men helt generelt synes jeg det er en dårlig ide, at omlægge/ændre andelsboliger til ejerlejligheder. Det er for mig at se udelukkende den hurtige profit der tæller for. Men alle de særegne fordele der er ved en andelsforening går samtidig tabt.

  #28692
  musen
  Deltager

  Jeg syns det er en god ide af flere grunde. Men den primære grund er baseret på de erfaringer jeg oplever i den AB jeg bor i. Man kan kalde det demokrati, men jeg finder det urimeligt, at man tvinges til at skulle finansiere fællesprojekter, som ikke er need to have, men nice to have. Når man bor i en lille forening, kan det være nemmere for bestyrelsen at opnå flertal 2/3. De sidste 4 år, er alle nice to have projekter besluttet, med 66% tilslutning. Og det er de samme 2/3, der holder sammen år efter år. Os der tilhører de 1/3 har ikke en chance, for at ændre på bestyrelsen, økonomien, afstemninger. Vi må bare finde os i at skulle medfinansiere projekter, som ikke er nødvendige for bygningernes stand.
  Så kan man selvfølgelig bare flytte. Men når man er glad for sin bolig, er det osse lidt brutalt 😊
  Jeg har læst et sted, at andelsboliger godt må omlægges, hvis man kan etablere lodrette skel. Mon det stadig er gældende lovgivning?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt