Foreningens fjernelse af evt. forbedringer i erhvervslejemål

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11416
  Kasper
  Deltager

  Vi købte for nyligt en ny andel i samme andelsforening, hvor vi havde boet i 5 år. Den nye andel ligger ovenover en café, som rykkede ind for få år siden, da den gamle andelshaver stadig boede i lejligheden.

  Da vi overtager lejligheden beslutter vi os for at rive gulv og indskud op for at både lyd og varmeisolere mod underboen. De var ikke vildt højlydte, men man kunne høre en konstant høj mumlen, og vi vidste at det ville drive os til vanvid med tiden.

  Så vi hiver det hele op, selvfølgelig med accept fra både Københavns kommune og foreningen, og finder i den proces ud af, at der flere steder er huller igennem f.eks. stukken, så lyd og varme/kulde kan vandre uhindret mellem café og vores lejlighed. Indskud fra vores gulv drysser direkte ned i caféen og loftet virker ikke særligt vedligeholdt. Vi tænker “Godt vi får lukket for det”, og alt er fryd og gammen.

  Senere, efter at hele projektet er færdigt, finder vi ud af, at caféen, da de flyttede ind, har revet et nedsænket loft ned for at fritlægge det fine glasloft som lå indenunder. Det er gjort med foreningens accept.

  Nu når vi til kernen kære læser, tak fordi du holder ud.

  Hvis en tidligere bestyrelse har besluttet at sætte et ekstra loft op for at isolere foreningens andelshaver mod erhvervslejemålets larm og måske kolde lokaler, fordi varme er dyrt – Kan en ny bestyrelse så uden hensyntagen til foreningens andelshaver, omgøre den beslutning og derved faktisk forringe lejlighedens kvalitet? Og kan jeg som næste andelshaver klage over den beslutning?

  Som bestyrelsen har skrevet til os, er det jo ikke en overraskelse, at der ligger erhverv under lejligheden, OG jeg får jo mine penge tilbage hvis jeg sælger. Men det ændrer jo ikke på, at jeg trods alt har måtte investere en betragtelig sum og tid i at gøre et stykke arbejde som allerede har været gjort.

  Mvh Kasper

  #11524
  molan
  Deltager

  Du får ikke forening til at betale, hvis det er det du fisker efter.

  #11532
  Kasper
  Deltager

  Det tænker jeg heller ikke at de er interesserede i. Men det handler lige så meget om, hvor vidt de efter for godt befindende kan ændre eller fjerne eksisterende forbedringer, som kan ha indflydelse på lejeres andele. Er umiddelbart af den mening, at det i så fald burde kompenseres på en eller anden måde.

  #11559
  molan
  Deltager

  “de efter for godt befindende kan ændre eller fjerne eksisterende forbedringer” … de godkeder en ansøgning om tillades til at ændre eller fjerne eksisterende forbedringer, det er stadig andelshaveren som ændre eller fjerne eksisterende forbedringer og som derfor må bære evt. tab i den forbindelse.

  Forening kompenserer ikke for hvad en andelshaver selv vælger at gøre. Det du i virkeligheden snakker om er hvad andre gør som påvirker dig og det er noget du tager op med bestyrelen evt. til en generalforsamling hvis du ikke bliver enig med bestyrelsen.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt