For meget opkrævet boligafgift.

 • Dette emne har 7 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 10 år siden af molan.
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9960
  perrchrist
  Medlem

  Vores revisor har beregnet vores boligafgift forkert. Der er opkrævet forkerte beløb siden 01.06.2009. Nogle har betalt ca. 2.000 kr. for meget pr. år, og andre ca. 800 kr. for lidt pr. år. Kan bestyrelsen tage beslutning om, at regulere boligafgiften, så den bliver korrekt fremover, samt at foretage tilbagebetaling/efterbetaling af for megen/lidt betalt boligafgift, eller skal generalforsamlingen tage beslutning herom.
  Hvor lang tid tilbage har andelshavere krav på, at få tilbagebetalt for meget opkrævet boligafgift ? På forhånd tak for svar.

  #10494
  molan
  Deltager

  Foreningen skylder nogle beboer 2000 pr. år og har en restance for andre på 800 pr. år.
  Det ligger helt fast (alt andet er ulovligt og kan ende i retten), at dem som har penge til gode skal have dem og omvendt. Man kunne forstille sige det hele gjort på en gang eller en øget/reduceret husleje i en periode indtil det hele er bragt i orden.
  Forældelsesfristen er 5 år, så alle skal altså have alt tilbage og dem som har betalt for lidt skal altså også betale det tilbage de skylder.
  Generalforsamlingen kan ikke besluttet noget, da der er tale om retskrav og enhver beslutningen om det modsatte vil være ulovligt.

  #10497
  perrchrist
  Medlem

  Tak Molan, for dit præcise svar – meget brugbart.

  #10498
  nd
  Deltager

  Hej.
  `Det af Molan givet svar er ikke præcis og ikke brugbar. I alle andelsboligforenninger er det genralforsamlingerne der fastsætter boligydelsen. derfor er det også genralforsamlingen der skal rette ind ,((bestyrelsen har ingen mandat til at ændre noget der er vedtaget på en genralforsamling))denne bør også stage stilling til om ikke der bør tages skrit til at rejse et krav mod revisor eller helt finde en anden revisor eller en ny bestyrelse ,da denne åbenbart har sovet i timen.

  #10499
  perrchrist
  Medlem

  Hej nd
  Du skriver: “…bestyrelsen har ingen mandat til at ændre noget der er vedtaget på en genralforsamling”.
  Generalforsamlingen har ikke besluttet, at boligydelsen skal udregnes forkert. Den har derimod besluttet, hvorledes afgiften skal fordeles, og det er ikke sket, da revisor har regnet forkert. Så efter min opfattelse er der tale om en administrativ beslutning, som bestyrelsen kan ta’, og ikke et anliggende for generalforsamlingen. Så jeg holder med Molan. Se linket nedenfor som ligner lidt.
  https://www.andelsportal.dk/nyhed/browse/1/artikel/reducering-af-boligafgift/?tx_ttnews%5Bswords%5D=h%F8j%20boligafgift&tx_ttnews%5BbackPid%5D=19&cHash=daa117df25

  #10500
  nd
  Deltager

  Bestyrelsen skal tage sit gode tøj og gå af.Genralforsamlingen skal vælge ny revisor eller advokat som skal rette et krav mod den afgådende bestyrelse da den har sovet i timen.Hvis jeg var andelshavder hos jer ville jeg gå til advokat og gøre bestyrelsen ansvarlig .Genralforsamlingen er den højste myndighed og ikke en bestyrelse som gør sig selv til små bykonger.

  #10501
  perrchrist
  Medlem

  Jamen dog ! Jeg tror nu ikke, at vi vil følge dit råd, men tak for indlægget.

  #10502
  molan
  Deltager

  For at nd’s forslag kan blive til noget, så skal bestyrelsen have handles mod bedre vidne eller groft uagtsomt, hvilket jeg tvivler på – nok nærmere manglende kompetence.
  En bestyrelses ansvarsforsikring dækker også kun ting, som er bestyrelsesbeslutninger ikke mangler som man hr overset og som i øvrigt ikke er erstatningspligtigt.
  Det økonomiske krav bliver ikke ænder af, om bestyrelsen har handlet skødesløst eller ej.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt