Fejl og mangler

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9961
  louand
  Medlem

  Jeg har lige købt en andelslejlighed for 1 måned siden.
  Ved overdragelse af nøgler var der kun sælger og mig til stede. Sælger fik mig til at skrive under på et dokument hvori der står: Lejligheden er ellers i fin stand, at der er et nedslag i prisen. Dette nedslag dækker over nævnte og eventuelle mangler og sælger hæfter hermed ikke såfremt køber ønsker at udbedre.
  Da sælger får det til, at lyde som en rutine skriver jeg under…
  Da jeg dagen efter flytter mine ting i lejligheden, møder jeg et bestyrelsesmedlem. Han bliver meget overrasket og fortæller, at bestyrelsen ikke har været bekendt med salget samt at bestyrelsen IKKE har skrevet under. Han fortæller at salget derfor i princippet ikke er godkendt. Han beder mig vente med, at flytte ind til 3 bestyrelsesmedlemmer har gennemgået lejligheden for fejl og mangler.
  Da bestyrelsen gennemgår lejligheden, viser det sig at de kræver at få udbedret en del fejl og mangler. Knaster i gulvet, reetablering af vådrumsmembran i badeværelset, huller i to af dørene, skalsikring af udvendige vinduer (sælger ville ikke lukke op for håndværkere, da de kom for at gøre det på foreningens regning).
  Bestyrelsen beder mig kontakte administrator hurtigst muligt og melde fejlene, da jeg ellers kommer til at skulle udbedre for egen regning.
  Hvordan skal jeg forholde mig? Der er aldrig blevet lavet en vurderingsrapport efter jeg overtog lejligheden.
  Skulle jeg ikke have været gjort opmærksom på fejlene endten af sælger eller mægler?
  Hvad skal jeg gøre?

  #10496
  molan
  Deltager

  1. Det er rigtigt er før bestyrelsen har godkendt dig kan du ikke købe og er derfor heller ikke andelshaver i henhold til Andelsboliglovens §6, stk. 2.
  2. Hvis bestyrelsen betinger salget på at der skal rettet nogle fejl og mangler, så skal det udbedre på sælgerens regning. Bestyrelsen skal i øvrigt tilbageholde en del af salgssummen til netop det formål (i 14 dage), hvis de ikke gør det så er det i først omgang sælger du skal få til at betale og i anden omgang bestyrelsen som skal betale (de godkende jo salget på de betingelser, det er deres ansvar, det er også deres ansvar hvis de ikke tilbageholdt et beløb som de jo skal gøre).
  Mægler er irrelevant i denne sammenhæng det er primært sælger, dernæst bestyrelsen hvis du ikke kan kommer igennem til sælger.
  Du skal kontakte administrator hurtigst muligt og melde fejlene, som du har fået besked på og derefter kræver at få det afhjulpet af det tilbageholdt beløb (kontakt formanden straks hvad det angår, inden sælger får det hele udbetalt).

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt