Enstemmighed ?

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9955
  perrchrist
  Medlem

  Findes der beslutninger, som kun kan vedtages med enstemmighed på generalforsamlingen ?

  #10476
  molan
  Deltager

  Ikke med mindre det står i vedtægterne.

  #10532
  Andelsbeboer
  Medlem

  Svaret fra Molan er ikke korrekt. Ved beslutninger der rækker ud over foreningens formål (paragraf 2 i vedtægterne) kræves der enstemmighed.

  #10533
  molan
  Deltager

  Paragraf 2 i vedtægterne afhænger jo netop af hvad der står i de konkrate vedtægterne i paragraf 2, alene af den grund har molan ret.
  Andelsboligloven (eller “Bekendtgørelse af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber”) foreskriver ikke at beslutninger der rækker ud over foreningens formål skal være enstemmige.
  Faktisk er det sådan at beslutninger der rækker ud over foreningens formål, er ugyldige pr. princip også selvom de er vedtægtsstemt og enstemmige – det er der flere retsafgørelser som har vist.

  #10534
  Andelsbeboer
  Medlem

  Kære mulan.
  Du taler imod bedre vidende.
  Igen, alle beslutninger der rækker ud over foreningens formål skal besluttes enstemmigt.
  I princippet kan medlemmerne jmed enstemmighed ophæve foreningen og oprette den igen med et udvidet eller andet formål – derfor enstemmighed.
  Der findes ingen beslutning der i en andelsforening er truffet med enstemmighed som efterfølgende er dømt ugyldig ved en dimstol mig bekendt, venligst nævn hvilken dom?

  #10535
  Andelsbeboer
  Medlem

  Det fremgår også af Ole Hasselbachs materialesamling om foreningsret:
  U 1980/306 ØL: Ved udstykningen af 260 parceller i 1967 blev der tinglyst en deklaration, hvorefter grundejerne havde pligt til at være medlem af grundejerforeningen. Ifølge dennes vedtægter var dens formål at varetage medlemmernes fælles grundejerinteresser, herunder særligt med hensyn til etablering af vand, vej og forsyning med elektricitet, administration af eventuelt fællesanlæg m.v. På en ekstraordinær generalforsamling i foreningen vedtoges det herefter med simpel majoritet at etablere et TV-fællesantenneanlæg, og der blev tinglyst en deklaration herom på de enkelte ejendomme. Et antal medlemmer hævdede imidlertid, at beslutningen herom ikke var bindende for dem.
  Antaget, at ifølge den oprindelige deklaration om pligt til medlemskab og foreningens vedtægter faldt anlæg og drift af et TV-fællesanlæg uden for foreningens formål, således at det ikke kunne gennemføres uden samtykke af alle foreningens medlemmer. Herved bemærket, at medlemskabet var tvunget, samt at TV-fællesantenneanlæg allerede ved foreningens etablering ikke var usædvanligt, og at der ikke gives pålæg herom fra det offentlige.

  #10536
  molan
  Deltager

  Andelsbeboer hvilen § i andelsboligloven hentyder du til med din kommentar om enstemmighed?

  #10537
  perrchrist
  Medlem

  Hej Andelsbeboer – Hvis man ønsker, at opkræve boligafgift efter opmålte antal m2 isf efter andelshavernes andele i foreningens formue, kræver ændring af fordelingsnøglen for beregning af boligafgiften så enstemmmighed – monstro ?

  #10538
  Andelsbeboer
  Medlem

  Ændring af foreningens fordelingstal vil kræve enstemmighed fra alle foreningens medlemmer.

  #10539
  Andelsbeboer
  Medlem

  Molan:
  Andelsboligloven indeholder kun ganske få bestemmelser, som regulerer forholdet mellem andelsboligforeningen og dens medlemmer. Sådanne bestemmelser findes derimod typisk i foreningens vedtægter.

  #10540
  molan
  Deltager

  Andelsbeboer:
  Hvilket var hvad jeg skrev fra staren af, glædelig at du endelige har indset at det jeg sagde var rigtigt.

  #10541
  Andelsbeboer
  Medlem

  Kære Molan.
  Den konklusion kan jeg kun være uenig i, men fred være med det.
  Vi snakkes…

  #10542
  molan
  Deltager

  Du er velkommen til at være uenige, men du har elles lige bekræftet det jeg har sagt fra starten af.

  #10991

  Tak for en spændende tråd. Spørgsmålet om enstemmighed er aktuelt i min andelsforening, hvor et flertal vil lade foreningen medfinansiere altaner, der udføres som individuel forbedring – hvilket jeg mener rækker ud over formålsparagraffen.

  Jeg vil være meget glad for jeres input i denne eller nedenstående tråd, hvor jeg beskriver problemstillingen i detaljer:
  http://www.andelsbolig-debat.dk/andelsbolig/viewtopic.php?f=34&t=2848

  Tusind tak

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt