Eksklusion

 • Dette emne har 1 svar og 2 stemmer, og blev senest opdateret for 7 år siden af molan.
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11590
  chjeltjorgensen
  Deltager

  Jeg fik desværre ikke betalt min husleje for august til tiden og fik en rykker, hvor der stod at hvis jeg ikke betalte inden 14 dage, ville jeg blive ekskluderet.

  Det var lidt trægt at få fat i et kontonummer til foreningen, betaling foregår via PBS. Jeg betalte 3 uger efter rykkerskrivelsen, en uge over tid, men i august måned. Alligevel fastholder bestyrelsen eksklusionen.

  Er det virkelig en risiko man må leve med som andelshaver, eller er der en kutyme der fastsætter et vist antal måneders manglende betaling? For eksempel 3 måneder.

  På forhånd mange tak

  Med venlig hilsen

  Christina Jørgensen

  #11594
  molan
  Deltager

  Bekendtgørelse fra myndighederne siger at en andelsforening skal give en frist på mindst 14 dage (blev ændret for nogle år tilbage, før var der 3 dage), før man kan blive ekskluderet. Herefter kan man fastholde en eksklusion hvis man ønsker det, det er en af de få nemme måde af ekskludere på fordi det handler om penge, loven er klar og det er beviseligt. Du kan bestride grundlaget skriftlig til bestyrelsen og sige du har betalt osv. og det er urimeligt bla bla, og så håbe at den går. Hvis de vil sætte dig ud via fogedretten må du bare håbe på en flink dommer, for loven er på deres side. Dit eneste håb er at dommeren vurderer at eksklusion er disproportional med en enkelt overtrædelse og som er betalt, eller at der burde have være 2 advarsler først eller noget i den stil.

  Men du står svagt ved ikke at betale husleje til tiden og så ikke inden for 14 dage at prioritere det.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt