Biddragsats på foreningens realkreditlån

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #21689
  Michael V
  Deltager

  hej

  Sidder som bestyrelsesformand i en andels-forening på Nørrebro med 20 lejligheder. Vores andelforening har en belåningsgrad på 26% i forhold til valuar vurderingen på kr. 33.850.000. Der er i seneste regnskab hensat 5% i reserve.

  Vi har nyistandsat facede, nye dørtelefoner, tag er udskiftet- og loftrum renoveret for 7 år siden og vi har løbende vedligeholdelse for ca. 100.0000 kr. årligt. Der er således ingen større vedligeholdelse projekter i pipeline set over de næste 5-10 år. Foreningen er sund, veldrevet, attraktiv og populær. Huslejen er lav og har været uændret i over 20 år. Boligerne går som varmt brød når de en sjælden gang bliver sat til salg.

  Hvad er en rimelig bidragsats på et 30-årigt fastforrentet 2,5% realkreditlån med afdrag i Realkredit Danmark (RD). Vi betaler i øjeblikket 0,5% i bidragsats, men når jeg ser på hvad RD tilbyder i badragsats til private med en tilsvarende belåning er den på 0,2748% (0-40% i belåning) – det er en væsentlig forskel og 1000-vis af kroner hvert år. Der er ingen anden gæld i foreningen og ingen kassekreditter.

  Har snakket med vores administrator, som mener det er en meget normal biddragsats. Jeg mener på den anden side at den er en takt for høj og vi skal forsøge at presse den ned – det kan aldrig skade at prøve vel?

  Er der nogle der har erfaringer med dette ? hvad betaler andre foreninger i bidragsats på deres fastforrentede realkreditlån ?

  #21724
  Poulsen
  Deltager

  Kapitalkravene til lån med pant i andelsboligforeningers ejendomme er større end til private. Jeg tror ikke, at bidragssatsen kan presses meget ned under 0,4%.
  I vil nok spare mere ved at konvertere lån fra 2,5 % til en lavere rente.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt