Betaling for at være med i andelsbestyrelse

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9876
  Christina
  Medlem

  Kan man forvente at få betaling for at være med i andelsbestyrelse? Og i så fald hvor meget?
  Er det muligt at kræve, at andelshavere, der ikke ønsker at deltage i fælles arbejdsdage, betaler et beløb?

  #10219

  Det er meget forskelligt fra forening til forening, men jeg tror at langt de fleste steder står den på frivillig arbejdskraft.
  Man kan som BM-medlem modtage et skattefrit vederlag på omkring 3000 kr.
  Med hensyn til arbejdsdage, er det tilladt at kræve et beløb af alle beboerne via fællesudgifterne og så belønne deltagere i arbejdsdagen med et vederlag.
  Det er ikke tilladt for en bestyrelse at udskrive bøder for udeblivelse, selvom dette står i vedtægterne.
  Martin Borgstrøm
  Andelsportal.dk

  #10225

  Vi vil meget gerne høre om jeres oplevelser vedr. aflønninger af bestyrelser i boligforeninger eller mangel på samme.
  Hvad mener I ?
  Er det bare frivilligt arbejde eller bør det belønnes at man ofte gør den indsats andre ikke gider.
  Martin
  Andelsportal.dk

  #10241
  Kimano
  Medlem

  Hej Martin.
  Den principielle belønning for bestyrelses-arbejde burde være respekt for den indsats der er gjort, men som du ved er der altid nogle der mener at bestyrelses-medlemmer burde gøre noget andet eller noget mere end det de gør.
  Der findes andelshavere der mener at bestyrelses-medlemmer altid bør gå forrest i forhold til praktiske opgaver i en forening, selvom det de rent faktisk er valgt til er drift af foreningen.
  Om arbejdet skal belønnes i kroner og ører må være en sag for generalforsamlingen men hvis det skal, bør det efter min mening være med stor opbakning og fuldt gennemskueligt i regnskaberne.
  I de fleste foreninger findes der mennesker der får ondt i røven over de særeste ting og når nu det ER sådan, er det bedst at de får ondt over de faktiske forhold end det de TROR er de faktiske forhold. Derfor vil det altid være en fordel at indrette sig med så stor åbenhed som praktisk muligt.
  Venlig hilsen Kimano

  #10258

  Hej.
  Jeg er enig i, at respekt for udført arbejde i en bestyrelse er alt afgørende.Det er selvfølgelig også vigtigt, at bestyrelsen fortjener respekt for deres arrangement og indsigt i foreningsarbejde, dygtiggør sig og sætter sig ind i, hvad det vil sige, at arbejde i en bestyrelse o.s.v. Derudover mener jeg, at det er i orden, at bestyrelsesmedlemmer får honoreret deres udlæg, internetforbindelse, papir m.v. i forbindelse med bestyrelsesarbejdet. Såfremt de derudover får et honorar for at have lyst til at lave foreningsarbejde i deres fritid vil jeg mene, at det er ok. Størrelsen bør fastsættes på en generalforsamling. Vedrørende regnskabet skal der selvfølgelig altid være fuld åbenhed og gennemsigtighed. Det er et must.
  Venlig hilsen Nikole Hande Lowe Jacobsen

  #10269
  Benny
  Medlem

  Hej Martin,
  kan du uddybe

  Quote:
  Det er ikke tilladt for en bestyrelse at udskrive bøder for udeblivelse, selvom dette står i vedtægterne.

  som du skrev om d. 10. marts?

  #10270

  Hej Benny,
  Den konstuktion, hvor foreningen uddeler en bøde til et medlem, der ikke møder op til arbejdsdag er ikke lovligt.
  En forening har ikke bemyndigelse til at udskrive sådanne bøder, ligegyldigt om det er nævnt i vedtægterne.
  Den rigtige måde at gøre gøre det er at trække et beløb over fællesbidraget og så uddele disse penge mellem dem der deltager i dagen..
  Håber det var svar nok
  Martin Borgstrøm
  Andelsportal.dk

  #10280
  Boye
  Medlem

  Hej
  Angående betaling for bestyrelsesarbejde. Jeg sidder som formand for 116 andele.. administrator ordner overdragelser, regnskab, mm.. men der er stadig rigeligt at lave for mig.. 1-2 timer dagligt bruger jeg på det. Jeg får honorar for arbejdet.. 2.200 månedligt svarende til en timeløn på 50,- brutto.
  4 andre bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter får hver 3.200,- årligt.
  Hvad får i andre i honorar?
  Mvh.
  Boye

  #10290
  stefan
  Medlem

  Hej Boye
  Når du skriver at du får et honorar på 2200,- kr pr/md så bliver du vel beskattet af det? eller hvordan gør i det?
  Jeg er orienteret om at formand og næstformand kan honoreres med 2000,- i tlf. penge og 1200 i kontorhold om året skattefrit. Øvrige bestyrelses medlemmer kan modtage 800,- kr pr/år. Modtager man mere skal det opgives til skat. Tager jeg helt fejl?
  Stefan

  #10291
  Boye
  Medlem

  Hej Stefan
  Jo, jeg betaler skat. Administrator sender en lønseddel til mig hver måned. Og jo, du kan højst modtage 3.200,- per år skattefrit.. så vidt jeg ved.
  Mvh.
  Boye

  #10294
  Hanne12
  Deltager

  Jeg er sikker på at mange bestyrelser gør et stort stykke arbejde, men så længe der er så stor mulighed for fusk og så lidt mulighed for kontrol, mener jeg ikke at der skal være betaling for arbejdet.

  #10295
  omantho
  Medlem

  Hanne12
  Det kræver en nærmere forklaring, du kan ikke bare påstå, at bestyrelser, udover at gøre et stort stykke arbejde, som du beskriver og så påstå, at der er mulighed for fusk, og ingen kontrol! Det må du definere nærmere!
  Jeg finder det ikke særlig seriøst, at bruge ordet ”fusk” og ingen kontrol! uden nærmere uddybning!
  Mvh
  Orla Munk Anthonisen

  #10296
  PetNord
  Medlem

  Hej alle.
  Kan kun være enig i, at bestyrelsesarbejde er en interesse-beskæftigelse. MEEEEEEN…
  Som Boye skriver tidligere, kan man virkelig bruge tid, kræfter og energi – også selvom det er en mindre A/B.
  Sidder selv – igen – som bestyrelsesmedlem i naboejendom til Boye’s. Vi er blot 29 andele. Jeg har været med fra oprettelsen af foreningen i 1979 (!) – siddet i bestyrelsen siden 1980 gennem flere år og været formand for selvsamme i adskillige år også. Måtte simpelthen stoppe grundet arbejdspresset og den stigende mangel på interesse fra øvrige – specielt nytilflyttede – andelshavere.
  Det er ofte ‘Tordenskiold’s Soldater’ der ta’r initiativerne – og dermed varetager foreningens ‘drift’ – som nu jeg selv: igen i bestyrelsesarbejdet i ‘min’ forening.
  Vi har – mht. betaling for bestyrelsesarbejde – tildelt os selv nogle hyggearrangementer: ud i byen og spise – mindre udflugter m.v. – Men vi forestår også øvrige beboerarrangementer i foreningen (gårdefest, hyggeaftener i beboerlokalet, julearrangement m.v.)
  Mvh.
  PetNord

  #10300
  Hanne12
  Deltager

  Kære Orla Munk Anthonisen,
  Beklager du opfatter det sådan. Det jeg mener er at rundt omkring findes der velfungerende andelsforeninger hvor bestyrelsen virkelig gør et kæmpe arbejde.
  Desværre findes der så også bestyrelser der mere eller mindre agerer juntaer, der er manipulerende og magtsyge, som ikke vil have at beboerne ved hvad der foregår og ikke vil lade nye medlemmer komme ind i bestyrelsen.
  Hvis beboerne prøver at sige bestyrelsen imod udsættes de for omfattende chikane.
  Med fusk mener jeg at det er så nemt at lave tilbud der er hullede som en si, eller undlade at lave dem og så samtidig med at der udføres arbejde på foreningens ejendom, så får man lige lavet noget i sin egen beboelse. Det sker! – og andelshaverne har ingen chance for at bevise det.

  #10302
  omantho
  Medlem

  Kære Hanne12!
  Nuvel – men som du beskriver i dit svar, så må demokratiet være en by i Rusland!i lige den andelsboligforening! Den største magt i en forening er afstemninger på en generalforsamling, hvis ikke man har mod til at ytre sig som medandelshaver, så har den forening et kæmpe problem, men det må blive op til andelshaverne selv, at løse!
  Mvh
  Orla Munk Anthonisen

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 22 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt