Bestyrelsens mandat….?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #21607
  Jan Krolak
  Deltager

  Hvem kan svare…?
  Historien er følgende: En bestyrelse vælges på en andelsboligforenings generalforsamling og får derved mandat til at varetage og administrere foreningens og andelsbolighavernes interesser.

  Efterfølgende: På en forespørgelse til bestyrelsen fra en af de erhvervsdrivende i foreningen der ønsker at afstå sit forretnings lejemålet (erhvervsdrivende har afståelsesret) til en interesseret køber der ønsker at indrette en Café i forretnings lejemålets lokaler får den erhvervsdrivende bestyrelsens accept til afståelse af forretningslejemålet til interesserede køber til indretning af en Café.

  Forhandlinger indledes, parterne bliver enige, dokumenter udfærdiges og underskrives af parterne.

  Nu skulle man jo tro, at alt herefter var iorden, også med bestyrelsen, men i ellevte time indløber der efterfølgende pr. mail fra bestyrelsen til de to parter imellem med ordlyden:
  Bestyrelsen har desværre modtaget indvendinger fra andelshavere i foreningen der ikke er interesseret i at vores erhvervslejemål i foreningen skal huse en Café.

  Bestyrelsen er ked af, at I har brugt tid og kræfter på projektet, og at det så ikke er lykkedes.

  Da vi er en lille forening, og det er bestyrelsens opgave, at varetage vores andelshaveres interesser, så bliver vi desværre nødt til at bakke ud af projektet.

  Så er det jeg spørger…?
  Kan det virkelig være rigtigt, at en bestyrelse der på en generalforsamling af andelshaverne har fået mandat til at varetage og administrere foreningens og andelsbolighavernes interesser, er forpligtiget til som bestyrelse at rette sig efter indvendinger fra andelshavere, et til to andelsbolighavere i foreningen der ikke er interesseret i at vores erhvervslejemål i foreningen skal huse en Café…?

  Jeg skulle mene:
  Jeg skulle mene, at bestyrelsen derved denne dens handling som ovenover nævnt har afgivet deres mandat til disse et til to andelsbolighavere ved at rette sig efter disse, har ladet disse et til to andelsbolighavere bestemme over sig, bestemme over det som samtlige andelsbolighavere på en generalforsamlingen har givet bestyrelsen, nemlig det mandat, at varetage og administrere foreningens og andelsbolighavernes interesser!

  Hvad siger sagkundskaben…?

  I håb om svar!

  JVK

  #21887
  oesterbroab
  Deltager

  Andelshaveren der bor på femte sal og andelshaveren som bor på første sal kan sikkert være enige om at det er hyggeligt med en cafe i nærområdet, og at det er rart med den indtjening som en erhvervsandel kan give andelsboligforeningen. Ja – de ting kan hele foreningen sikkert være enige om.

  Men når det gælder fx støj, så er andelshaveren på femte sal måske ikke den rette at inddrage. Han hører ikke så meget til hvad der sker i stue-etagen.

  Det lyder da umiddelbart rimeligt at lade de stemmer vægte mest, som bliver mest berørt af en beslutning?

  Mvh

  OesterbroAb

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt