Bestyrelsen dikterer håndværkerne – hvem skal så betale?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9917
  quintana
  Medlem

  Vores andelsforening har en politik om at vores andelslejligheder skal gennemses inden salg – her tænkes bl.a. på el-check. Mit spørgsmål er: kan foreningen diktere hvem der skal anvendes uden selv at betale. I mit tilfælde har det betydet at jeg er nødt til at anvende en elektriker der koster næsten dobbelt op i forhold til den normale markespris. Jeg mener og håber der er regler omkring sådanne forhold – da der ellers kan opstå pamperi og monopollignede tilstande…

  #10338
  omantho
  Medlem

  Hej Quintana!
  Nu er politik i en Abf. ikke det samme som noget er vedtaget. Undersøg derfor, om der er taget beslutning om dette og der er noget skriftligt derom. En bestyrlse kan med rette kræve, at arbejdet udføres af fagfolk med de fornødne officielle kvalifikationer.
  Mvh
  Omantho

  #10341
  quintana
  Medlem

  Det står på andelsforeningens hjemmeside som krav ved et salg – der står endog telefonnummer til den bestemte elektriker samt prisen for opgaven – som for øvrigt er forkert – prisen er 30 % højere end det der er specificeret på vores handelsforenings hjemmeside. Så det er vedtaget af bestyrelsen.

  #10345
  Kimano
  Medlem

  Hej Quintana.
  Det virker forkert at en bestyrelse kan dikterer hvilken elektriker du skal benytte når regningen er din. Hvis den du vælger lever op til de krav om kvalifikationer der måtte være er det svært at forestille sig at du kan være tvunget til noget andet.

  #10346
  quintana
  Medlem

  Hej Kimano
  Ja det vil jeg jo også mene – alternativet kan jo være pamperi og nepotisme.

  #10351
  bfpg2000
  Medlem

  Det er desværre ikke et ukendt fænomen.
  Det eneste krav som bestyrelse e.a. kan stille er, at håndværkere er autoriseret fagfolk, som udfører arbejder, som ikke kan udføres af andre.
  Gør-det-selv arbejde kan kun omfatte arbejde, som der ikke er (lov-)krav om skal udføres af autoriseret fagfolk, men skal til gengæld altid udføres forsvarligt og i god håndværksmæssig kvalitet.
  mvh
  Per – bfpg2000

  #10424
  molan
  Deltager

  Svaret er at sælger og andelsforeningen skal være enige om valget af håndværker ellers skal det afgøres ved en voldgiftssag.
  Ellers alternativt skal foreningen selv betale.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt