Bestyrelsen afviser køber

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9928
  Bauer
  Medlem

  Vi har vores andelsbolig til salg, men bestyrelsen afviser vores køber, da det er en enlig køber og ikke et par. Kan de dette? Det mener de selv, da det er en privatejet andelsboligforening, mener bestyrelsen at de er den helt suværene beslutningstager. I vedtægterne står der ikke noget om, at vores bolig kun kan sælges til par og ikke enlige.

  #10369
  omantho
  Medlem

  Hej Bauer!
  Jeg, som formand for en andelsboligforening, kan ikke se, at bestyrelsen kan frasige en ny køber/andelshaver, med den begrundelse, at vedkommende er enlig. Jeg opfatter den holdning som diskriminering. Der må/skal være en anden årsag! som jeg ikke vil komme ind på her, da det er op til den, til hver tid siddende bestyrelse, at godkende en køber eller med gode argumenter, at frasige en køber!
  Her hos os, har vi godkendt flere enlige, bare de gør deres pligt som øvrige andelshavere, som de bliver orienterret om!
  Du beskriver Jeres andelsboligforening som privat ejet, ja hvad skule det ellers være, det er vel andelshavernes navne der står på andelsbeviserne!
  Mvh
  omantho

  #10370

  Hej Bauer,
  Det er ikke et legitimt grundlag for at afvise en køber af din lejlighed og vil de ikke ændre denne beslutning, ville jeg straks tage kontakt til en boligadvokat for at høre om dine muligheder.
  Martin
  Andelsportal.dk

  #10371
  Bauer
  Medlem

  Bestyrelsens grundlag er, at vi bor i en af de største boliger, og derfor vil de kun sælge til par. Det skal siges, at vi har at gøre med en bestyrelse, der er ligeglade med hvad der står i vedtægterne, de mener at de er den suveræne beslutningstager til alt netop fordi at der er tale om en privatejet andelsboligforening.. Også ting der i virkeligheden skulle ha’ været vendt på generalforsamling. Men alle de gamle mennesker der bor her, følger bare med strømmen, de har intet kendskab til lov og regler.Hvis man sætter tvivl på bestyrelsens beslutning bliver man truet med ekskludering.

  #10372
  Bauer
  Medlem

  Det skal lige siges, at vi er de første der nogensinde har sat tvivl på bestyrelsens beslutning. De har kørt foreningen på denne måde siden 1998, og har afvist mange købere pga alder, civilstaus, religion, etnisk herkomst (før vi flyttede hertil). Alle beboere her er håndplukket af bestyrelsen, og sælger har aldrig noget at sige. Der er ingen venteliste i foreningen og det er standard vedtægter der er tale om.

  #10383
  Hanne12
  Deltager

  Dette dokumenterer endnu engang at vi som andelshavere er totalt magtesløse overfor diktatoriske bestyrelser og vi ingen steder har at henvende os når bestyrelser udnytter deres magt.

  #10385
  Daniel
  Medlem

  Når man føler sig magtesløs overfor en diktatorisk bestyrelse så er der intet at gøre i et demokrati, det er flertallet der bestemmer, og såfremt at bestyrelsen ikke opfører sig i strid med regler og lovgivning, så er der intet at gøre, de er “folkevalgt” og den eneste måde der kan ændres i det, er ved at stemme anderledes på jeres generalforsamling.
  Og jo, det kan godt passe at i bliver nødt til at flytte hvis i er de eneste som tør sætte jer imod magten, sådan er det desværre med demokratien, indflydelse er en fandens ting ind i mellem 🙂

  #10389
  Hanne12
  Deltager

  Daniel,
  Det er vi ikke uenige om, men i dette tilfælde har bestyrelsen ikke overholdt regler og lovgivning og vi har som andelshavere ikke noget sted at gå hen og klage. Specielt i små foreninger med diktatoriske bestyrelser har demokratiet svære tider. Mange gange tør folk simpelthen ikke gå op imod bestyrelsen af frygt for selv at blive udsat for chikane og andre ubehageligheder.
  Du har ret i at man kan blive nødt til at flytte, men kan det virkelig være meningen?

  #10431
  molan
  Deltager

  Bestyrelsen kan ikke afvise en køber uden rimelig grund. Rimelig grund vil sige at de har begrundet tro på at køber ikke overholder betingelserne i vedtægterne.
  Ellers er en afvisning ikke lovlig. Bestyrelsen har desuden personligt økonomisk ansvar for deres beslutninger og du kan gå i retten og kræver erstatning fra bestyrelsen. Hvis de ikke har handlet groft uagtsomt vil deres forsikring nok dække erstatningen, ellers må de til deres private lommer hvis de bliver dømt.
  Uagtet af hvad vedtægterne måtte sige, er det desuden ulovligt og strafbart at diskriminere på grundlag af religion eller racemæssige herkomst, hvorimod diskrimination på baggrund af alder ellers civilstatus er lovlig. Det skal bare formuleres som en del af formålsparagraffen i vedtægterne, så er den hjemme.
  Køn, religion, race samt seksuel orientering (eks. homoseksualitet) er særskilt forbrudt. Bla. Den såkaldte rasisme paragraf, men i det hele tage ligestillingsloven. En andelsforenings vedtæger KAN IKKE fravige gællende dansk ret, og sådanne vedtæger er ulovlige og derfor ugyldige.
  Diskrimination er ikke civilretslig så der skal det ikke kontakts advokat, men indgives politianmeldelse. Det skal dog stadig kunne dokumenteres for at holde i retten og hvis den ikke er godt nok vil anklagemyndigheden ikke rejse tiltale.
  Hvis ALT det du skriver er rigtigt, er det, det værste tilfælde jeg til dato har hørt om.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt