Love og regler

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9912
  svend aage
  Medlem

  Hej
  Jeg vil gerne spørge om man kan være formand og kassere samtidig er det lovlig.I vores andelsboligforening har vi en kasserer, men kun til det løse, da vores formand har alt vedrørende netbank og andre betalingsformer ligende på sin pc er. Så det er også formanden der styrer kassererjobet og betalingerne ,kasserer har en pc. det stå i vores vedtægter at man skal have en formand og kassere, sekretær.Da vi har en opsparing i vores forening er jeg bange for at der kan komme nogle upassende komentarer når det ikke er lovlig.
  Hilsen
  Svend Åge

  #10316
  omantho
  Medlem

  Hej Svend Åge!
  Hvis det fremgår af Jeres vedtægter, som du beskriver det, så står der jo ikke at det ikke må være den samme person. Normalt er det også sådan, at den valgte bestyrelse konsituere sig selv, med undtagelse af formanden, som vælges direkte af generaforsamlingen. Men det betyder ikke, at han ikke godt må varetage de økonomiske opgaver med andre i bestyrelsen. Det er jo heller i sådan, at kasseren eller formanden, samtidig er revisor, for så er den gal!
  Mvh
  Orla Munk Anthonisen

  #10327
  svend aage
  Medlem

  Vi har godt nok en statsautoriseret revior, men det er formanden og ikke kasseren der lægger bilag frem oppe ved revisoren,så han kan lave årsrapporten.Så er formanden ikke lidt af en revisor også.
  På forhånd tak
  Mvh
  Svend Åge

  #10328
  omantho
  Medlem

  Svend Åge!
  Jeg kan da ikke tro, at en statsautoriseret revisor, lader sig manipolere med, fordi det er formanden der aflevere diverse bilag, for det er sådan jeg opfatter dit spørgsmål/mistanke, ved at du bruger sætningen “Så er formanden ikke lidt af en revisor også.”
  Hvis du har mistanke om uren spil i Jeres bestyrelse, så få det på dagsorden til næste generalforsamling.
  På det foreliggende grundlag, kommer jeg det ikke nærmere!
  Mvh
  Orla Munk Anthonisen

  #10356
  bfpg2000
  Medlem

  Hm – jeg forstår det anderledes.
  Formanden ser naturligvis også tingene igennem – og har faktisk pligt til at gøre det, ellers kan ifalde ansvar.
  Så formandens rolle er også at kontrollere .. kassererens arbejde.
  Revisorens rolle er som udgangspunkt at påse at bestyrelsen idet hele opfylder sin opgave – i forhold til lovgivningen, men ikke i forhold til fx en generalforsamling mv. Revisionens opgaver kan udvides til også at omfatte dette – men så må man belave sig på at revisionen bliver væsentlig dyrere.
  mvh
  Per – bfpg2000

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt