Bestyrelse trækker sig…

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #9910
  Mille
  Deltager

  Jeg bor i et støttet andelsboligbyggeri – 10 år gammelt. Vi har i alle årene haft samme formand – dog ikke uden sværdslag, da denne ikke altid har været samarbejdsvillig – både i forhold til resten af bestyrelsen (har selv siddet i den), men også i forhold til andelshaverne. Når der har været indsigelser fra andelshaverne på de årlige generalforsamlinger bl.a. i forhold til indsigt, budgetter mv., har svaret altid været, at så kunne vi ”kraftedme” selv udføre arbejdet, men vi skulle bare vide, at så ville det blive meget dyrere. Det skal også nævnes, at den nuværende administrator ikke har været det værd, vi har betalt for – tværtimod!
  Bestyrelsen er nu så presset af andelshaverne – bl.a. ved underskriftindsamling omkring, at nu må den gøre noget. Vi VIL have indsigt bl.a. i regnskaber/bilag/fordelingsnøgler i forhold til en ejerforening, som vi lovmæssigt er tvunget til at være medlem af.
  Det har medført, at bestyrelsen nu har varslet, at de træder tilbage og har frasagt sig alt ansvar/arbejde i denne forbindelse – bla. at vi på sidste generalforsamling besluttede at nuværende administrator skulle opsiges, at de skulle indhente tilbud fra ny administrator, men det har bestyrelsen også ignoreret, som meget andet.
  Da ¾ af vores andelshavere er langt oppe i alderen, er der ingen af dem, der ønsker at træde ind i bestyrelsen. Det er selvsagt et problem for en forening, at ingen ønsker at deltage. Måske ville enkelte kunne overtales til at indtræde som bestyrelsesmedlem, men IKKE som formand.
  Mine spørgsmål er herefter:
  Kan en bestyrelsen med omgående virkning træde tilbage uden først at gennemføre, hvad der med stemmeflertal blev besluttet på den sidste generalforsamling for én måned siden?
  Hvad sker der, når en bestyrelse træder tilbage på den indkaldte generalforsamling,
  og der (formentlig) ikke kan etableres en ny bestyrelse? Kan man ”købe” sig til en professionel bestyrelse. Kan en administrator (udefra) være formand for foreningen?
  Det skal nævnes, at vores vedtægter ikke beskriver nuværende situation.
  På forhånd tak – og med venlig hilsen
  Mille

  #10335
  omantho
  Medlem

  Hej Mille!
  Ja, en bestyrelse kan som udgangspunkt, tække sig, men det betyder ikke, at de kan frasige sig et ansvar.
  Der skal vælges en ny bestyrelse, elles er i ikke en andelsboligforening, og så må i købe Jeres bolig som ejerbolig, og køberen bliver så andelsboligforeningen under opløsning og ændring til ejerlejligheder, og evt. gælden i andelsforeningen indfries med Jeres udbetaling og nye individuelle belåniger på boligerne. Det har jo så den fordel, at der bliver et individuelt skattefradrag, men I skal jo så have valgt en ejerforeningbestyrelse, for I har nok fællesudgifter og diverse vedligeholds pligter. Så det er ikke så lige til!
  I må vælge mellem kolera og pest
  Mvh
  Omantho

  #10336
  Mille
  Deltager

  Tak for mange gode svar på min tråd.
  Vi har nu heldigvis fået etableret en ny bestyrelse, som nu er i fuld gang med at “rydde op”.
  Til Omanthos ovenstående svar, kan jeg oplyse, at hvis et støttet andelsboligbyggeri/-forening ønsker at overgå til ejerlejligheder, så
  betyder det, at man (i vores forening) frasiger sig til resten af støtten (ca. kr. 750.000) over de næste 10 år og yderligere
  ville skulle tilbagebetale den allerede udbetalte støtte. Så det er vist ikke nogen god forretning!
  Mvh
  Mille

  #10354
  bfpg2000
  Medlem

  Jeg vil forelå jer at hyre en ejendoms-advokat som administrator og forretningsfører – og så nedsætte en NY bestyrelse, som af advokaten bliver informeret om de politiske valg, foreningen skal foretage, som man så kan vælge at lægge ud til generalforsamlingen – eller selv tage i bestyrelsen, afhængig af hvor gennemgribende konsekvenserne er for disse valg.
  mvh
  Per – bfpg2000

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Opret nyt emne
Er du ikke allerede bruger?
– Opret dig her

Har du glemt dit kodeord?
– Få tilsendt et nyt